Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ny podcast - Görbart


Av Ulrika Lindh

Frida och Erika har saknat ett samtalsrum där samtalet om görandet, konsten, slöjden, konsthantverket och pysslandet får ta plats. Nu har de tagit saken i egna händer och startat podcasten Görbart.

Frida Arnqvist Engström jornalist och författare och har sedan 2008 drivit bloggen Kurbits om samtida och framtida slöjd. Hon har även givit ut boken Gerillaslöjd garngraffiti DIY och den handgjorda revolutionen och själva begreppet gerillaslöjd.

Erika Åberg har författat flera hantverksböcker och är utbildad hemslöjdskonsulent, pedagog och slöjdare. Hon har bloggat sedan 2006 och är även föreläsare och folkbildare.

De bjuder in aktuella gäster som ägnar sina liv åt att skapa och samtalar om hur de förhåller sig till det de gör. Samtidigt vill de ta reda på hur deras processer ser ut och vad som driver dem att hålla på. De vill lyfta fram olika aspekter på skapandet och görandet, och naturligtvis inspirera.

I första avsnittet samtalar med Cilla Ramnek, författare, kreatör och konstnär. Lyssna på det i Itunes, på Soundcloud, eller på sajten. I andra podspelare sök på "gorbart".

Läs mer på Görbarts hemsida.


(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons