Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Kasserat blir hjälp till kvinnor


Av Ulrika Lindh

Designer Amanda Ericsson har besökt Röda Korsets mötesplatser Kupan i Västra Götaland och letat igenom högarna med kasserade kläder och textilier. Frivilliga i Röda Korsets sömnadsgrupper syr upp klänningarna som Amanda designer och klipper till. Klänningarna läggs ut till försäljning, till förmån för kampanjen Rädda Mammorna, i onlineshopen på dreamandandawake.com.

Nya klänningar av kasserade kläder och textilier säljs till förmån för Röda Korsets Rädda Mammorna-kampanj. Vinnare är både utsatta kvinnor, miljön och köparna, som får unika plagg.

Intresset för att köpa begagnade kläder ökar för varje år. Att sy om och ändra så att gamla modeller blir mer moderna är också en trend som håller i sig.

- Nu har vi gått ett steg till och producerar nya klänningar av kasserade kläder och textilier, sådant som inte går att sälja som second hand eller passar i hjälpsändningarna, Vi vill erbjuda ett alternativ för hållbar utveckling och ta tillvara de resurser som redan finns, berättar Amanda Ericsson.

Designer Amanda Ericsson har besökt Röda Korsets mötesplatser Kupan i Västra Götaland och letat igenom högarna med kasserade kläder och textilier, det som var på väg till sopstationen. Av fynden har hon klippt till kit som tillsammans med en mönsterritning levererats till frivilliga i Röda Korsets sömnadsgrupper. De syr upp klänningarna som sedan Amanda kvalitetssäkrar och lägger ut dem till försäljning i onlineshopen på dreamandandawake.com.

- Det har varit fantastiskt att arbeta tillsammans med de frivilliga i sömnadsgrupperna. De är skickliga och engagerade, en del med mycket god yrkeskunskap från sina hemländer, till exempel har Mehdi Bijani varit skräddare i Indien och Seddige Bagaii sömmerska i Iran, säger Amanda Ericsson.

Klänningarna börjar säljas den 14 maj och kostar cirka 500 kronor. Hela beloppet går till Röda Korsets kampanj Rädda Mammorna. Fredagen den 14 maj visas också alla klänningarna och det finns möjlighet att handla på Sveagatan 20 i Göteborg.

Se klänningarna

 


(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons