Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

matildas blogg

Detta gör vi gärna på fritiden i Oslo

Oslo, vårt grannland Norges huvudstad är en stad väl värt ett besök! Rötterna till denna stad kan spåras ända tillbaka till år 1000 samt att den har varit huvudstad i Norge ända sedan 1299. Oslo sägs ha grundats av Harald Hårdråde, i alla fall om vi får tro Snorre Sturlassons kungasaga. Men vad kan man då företa sig i denna stad? Oavsett om du bor här, eller är här på besök, så finns det en del sevärdheter som är ett måste liksom en mängd aktiviteter att företa sig!

Sevärdheter i Oslo

Hoppbacken och skidanläggningen Holmenkollen

Hoppbacken och skidanläggningen Holmenkollen. Foto från Pixabay.

Oslo bjuder på en mängd sevärdheter och en av dessa är Holmenkollen. Det är en hoppbacke och en skidanläggning, som är ett av Norges mest kända turistmål. Man räknar med att det kommer en miljon besökare hit varje år. Oslo har förövrigt en mängd vinteraktiviteter du kan testa på, som slalom, skidor, skridskor, slädåkning och mycket mer. Vår och sommar är det vandring, cykling, klättring, forsränning och fiske som gäller. När du sedan vilar upp dig på hotellet, så kan testa Sverigecasino, kanske du får lite extra fickpengar att använda till aktiviteter?

I Oslo stad finns det även ett gäng museer att besöka. Bland annat har du Kon-Tiki museet, Munchmusset, Vikingskiphuset, Nobels fredssenter och Frammuseet. Om du beger dig till stadens mitt så hittar du Telthusbakken, som ligger i stadsdelen St. Hanshaugen och här finns det ett område med små trähus i en mängd olika färger.

Att göra i Oslo stad

Karl Johans gate är Oslos huvudgatan

Karl Johans gate är Oslos huvudgata. Bild från Pixabay.

Oslo har inte bara en massa sevärdheter att titta på. Det är även en ypperlig stad att shoppa i. På huvudgatan Karl Johans gate, finns det mängder av prisvärda butiker. Om du blir hungrig eller sugen på något att dricka, så är det inte fel att bege sig från turiststråken kring Aker Brygge och Karl Johan och in i olika stadsdelar istället. Det är här de mest prisvärda ställena finns och där även Osloborna själva äter. Oslo är även en plats för dig som vill njuta av nattliv och det finns många barer och nattklubbar.

Postat 2016-08-02 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons