Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Lång omlottväst i halvläbbig syntetblandning

Äntligen har jag sytt något! Det var mycket länge sen jag sist sydde något ordentligt. Visst har jag använt symaskinen, men mest till att lappa och laga. Jag beställde ett par gamla (nya för mig) Ottobre-tidningar och i nr 5 2009 hittade jag en "omlottväst" som jag tänkte skulle vara trevlig att ha på jobbet.

Tyget till västen hittade jag för lite sen på någon loppis. Jersey sen före lycrans intåg, jag gissar på någon polysterblandning. Tyget är lite småläbbigt att ta i och fastnar lätt i sig själv. Så jag tyckte inte att jag ville ha det direkt mot kroppen men till detta plagg passar det ju bra.

Sömnadsbeskrivningen var ganska svår att följa, med vad jag tycker många tveksamheter i översättningen. Jag var också tvungen att anpassa axelpartiet, det var alldeles för flaxigt för min kropp. Måste komma ihåg att notera ändringen på mönstret.

Jag har också snabbsytt en klädpåse till sonens finkläder. Han skulle resa med tåg och buss och kläderna var redan strukna så det kändes trist att vika ihop dem i en väska.

Inlagt 2015-07-29 17:46 | Läst 4474 ggr. | Permalink
Kategorier:
Klänningar 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons