Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Broderad laglapp igen

Vi var på Legoland nyligen. 8-åringen hade tagit på sig sin nyaste tröja. Och lyckats fastna med ärmen nånstans så det blev hål, såg jag. Frågade vad han vill ha för motiv på lagningen. "Ett legohuvud!" Så det har jag gjort nu.

Maskinen krånglade som sjutton. Själva huvudet i "fill stitch" tog en evighet att göra, nålen gick av och det var trassel under. Tog bort bågen, städade under, trädde om maskinen och satte i en ny nål. Funkade väl en liten stund, sen började tråden att gå av. Och gå av. Och gå av. Jag fick sy jättelångsamt. Öppnade kåpan för att se hur där såg ut men såg inget särskilt.

Tidigare på dagen hade jag gjort inte mindre än tre identiska broderier utan problem (bilder kommer när hela projektet är klart) och dessutom ett provbroderi av legohuvudet. Så jag vet inte vad som blev fel här! Har gjort rent och smort maskinen så jag får väl testa ikväll. Känns inte som att det borde bero på dålig tråd för det här var broderitråd som jag köpte på Syfestivalen.

Inlagt 2013-08-13 20:52 | Läst 9473 ggr. | Permalink
Kategorier:
Maskinbroderi 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-08-14 06:13   Nina Rolf
Fy vad tråkigt när det krånglar så mycket :( man kan verkligen tappa lusten att sy när saker inte fungerar som man vill! Hoppas det löser sig så du kan få glädje av din maskin igen!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons