Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Att umgås med Classe

Classe, så heter han nu. Min nya symaskin (Husqvarna HCLASS 600E), som jag fått som utbytesmaskin för den jag köpte i maj och som bara krånglade. Han är helt klart en karl för han är oerhört kinkig med de tekniska detaljerna och bryr sig måttligt om hur resultatet ser ut.

I tisdags var jag till symaskinsaffären och fick en duvning i hur man skall gå tillväga för att han skall vara nöjd. Igår hämtade jag maskinen och jag gjorde precis så som jag fått demonstrerat för mig. Exakt, precis som demonstratrisen gjort. Resutatet blev en massa lösa öglor på ovansidan, vilket blev bättre när jag drog åt trådspänningen en smula.

Sen gick nålen av och sabbade mitt tyg. Jag fick inte loss tråden så det blev till att ta fram skruvmejseln. Det visade sig att tråden hade snott sig runt en utstickande metallbit. Tog bort tråden, skruvade på kåpan och en stund senare händer samma sak. Fast nu hade tråden fastnat på ett annat ställe. OK. Varför blir det så? Jo för att tråden kommer för lätt från rullen! På med nätet (som demonstratrisen inte hade använt) och försöka igen. Det verkade gå bättre.

Men efter en stund gick nålen av IGEN! Nu hade tråden inte snott sig inuti maskinen utan runt den första kroken som skall föra in tråden rätt i maskinen. Hur det gått till med nätet på vet jag inte, men nu var jag inne på min sista broderinål. Classe äter nålar som barn äter godis. Tog eltejp och tejpade för så att en eventuellt för lös tråd inte skulle kunna smita.

I skrivande stund tuggar han på i maklig takt, Classe. Blocket är lite mer än halvfärdigt ser jag på symaskinens display. Kontakten med datorn går åt skogen hela tiden så jag får föra över hela designen på en gång och har jag tur ser jag åtminstone hur processen framskrider för första blocket, sen blir det Connection error. Programvaran verkar inte heller helt överens med Classe.

Syr han fint då? Nja. Inte den fina draken jag hämtat gratis från Emblanka.com. Jag skall jobba lite mer med den i programmet så kanske det blir bättre nästa gång, har lite tankar om varför vissa saker blev fula. Jag måste försöka en gång till, vill att det skall bli bra ju! Min tioåring skall få en ryggsäck som jag fick på en konferens nyligen. Men jag skall täcka över konferensloggan med en fin drake har jag tänkt.

Uppdatering: Nu har jag sett på Emblankas sajt att draken skall vara lite "rutig" så helt galet är det ändå inte. Men att det blev så glest mellan stygnen måste jag titta på, jag har lite idéer om hur det kan ha blivit så.



Inlagt 2013-02-24 12:51 | Läst 5043 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-02-25 16:07   Ma-Lou Ma-lou
För att ge något råd har du pressar foten uppe när du trär så tråden kommer in i diskarna?
Sedan fäller jag ner foten och känner att det är motstånd och trär nålen och sedan upp med pressarfoten igen för att sätta på bågen. Titta i manualen kommer undertråd och övertråd från rätt håll? Det är ofta småsaker som får maskinen att bete sig konstigt om det nu inte är fel på denna maskin också. Fick demonstratisen ett fint broderi när hon visade? Nedanstående sida är det en ägare av likadan maskin som förklarar vad som kan vara problem med tråden. http://sewing.patternreview.com/SewingMachine/Review/1/4207
 
2013-02-25 08:03   Lotta Nilsson Persson
Men då krånglar det ju lika mycket fortfarande?????
 
2013-02-24 13:26   Pernilla Fe
Detta är ersättningsmaskinen. Jag har kollat serienumret.
 
2013-02-24 13:00   Lotta Nilsson Persson
Är detta ersättningsmaskinen du fått nu? Eller är det den gamla som är tillbaka från verkstan?
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons