Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En laglapp med stil och finess

Min simpla lätta ryggsäck hade gått sönder i tyget, precis under blixtlåset högst upp. Bara att slänga? Icke! Jag lät den nya symaskinen brodera en laglapp i svart på guldbotten.


Broderiet i närbild.


Baksidan på broderiet.

Baksidan ser inte bra ut, redigt trassliga trådar. Den svarta tråden är övertråden som blir såhär på baksidan (undertråden är vit). Jag har försökt försegla trådarna med nagellack, i brist på bättre.

Idag när jag skulle brodera upptäckte jag att knappen för trådspänning är sned och intryckt, det måste hänt på versktn när de satte på kåpan. Kanske en delförklaring till att vissa delar av mitt senaste jättestora provbroderi blev så löst på baksidan. Nu har verkstan stängt för semester men jag har åtminstone mailat symaskinsaffären.

För att återkoppla till ett annat blogginlägg här så vill jag gärna säga att jag är glad att jag köpte maskinen på en fysisk affär här i Stockholm. Beställningen la jag via e-post eftersom maskinen ändå inte fanns att prova i butiken. Serviceverkstan ligger ca 15 minters bilväg från min bostad och jag vet inte hur det hade funkat om jag köpt på nätet (eller från utlandet!).

Inlagt 2012-07-13 19:08 | Läst 9553 ggr. | Permalink
Kategorier:
Maskinbroderi Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-07-29 10:49   Kicki Karlén
Bra idé med laglappen!
Visst är det skönt att man köpt sin ganska dyra symaskin/stickmaskin/kamera osv i närheten när man behöver hjälp och service!
 
2012-07-14 08:17   Agneta Lindström
Rackarns viken otur du har med din nya maskin och jag håller med dig när det gäller var man ska handla maskin. Jag hoppas du får en skön sommar och att det ordnar sig med din maskin.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons