Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ninna syr och pysslar

I denna blogg skriver jag om mina sömnads- och pysselprojekt.

Klippning och handsömnad

Igår klippte jag ut alla delar för överdelen till min klänning, både det som kallas bodice och ärmarna. Eftersom jag har en liten krävande vilding så blir det mycket arbetande i etapper, men det funkade rätt bra igår. Det tråkiga är att jag inte kan sy på symaskinen när jag är ensam hemma med Elliot för han ska hela tiden dra i sladdar och trycka på trampan. För att jag ska ha möjligheten att sitta här och skriva just nu så har jag mutat honom med en bit fullkornsrån som han gillar. Ja, det han gillar mest med den är att bryta den i små bitar och sprida över hela lägenheten för att återkomma senare och äta bitarna.

När vi sedan lagt Elliot för natten så kunde jag sätta mig och sy de så kallade "gathering stitches" (vad heter det på svenska?) på toppens framdel och på ärmarna.

På bilden syns det väldigt dåligt, men man kan ana sömmar i nederkanten. Det här rosa tyget är alltså fodringen, och så har jag hittat ett jättefint tyg till själva klänningen:

Visst är det fint? Jag blir så glad när jag ser det. :)

Så, en ny dag, och vi får se vad jag hinner med idag. Jag kan inte bestämma mig för om jag kanske ska ta och klippa ut bitarna till min väns klänning eller om jag ska fortsätta på min. Det bästa är kanske att klippa ut bitarna till hennes klänning eftersom jag ändå inte kan sy under dagtid. Jag vet ännu inte om jag kan sy under kvällstid heller. Jag har ju inget specifikt syrum utan syr på köksbordet och köket är vägg i vägg med Elliots rum och jag vet inte hur mycket symaskinsljud stör honom. Jag hoppas verkligen att jag kan sy på kvällarna för annars blir tre veckor lite ont om tid att hinna klart två regencyklänningar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skrivet lite senare samma dag:

Nu funkar bilderna också. Det var lite trixande, men jag lyckades lösa det i alla fall.

Jo, och så har jag tagit reda på vad gathering stitches heter på svenska: rynkrader. Borde väl ha kunnat lista ut det själv, men det var ju bra att det stod i en gammal sybok som jag hade hemma. :)

Inlagt 2007-06-26 08:37 | Läst 7934 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-06-28 12:05   Ulrika Lindh
Jätteintressant att följa med i arbetet med den fina klänningen och jag håller med, tyget är verkligen fint! Och tänk vad bra, jag la till Gathering stitches i ordlistan så blir det förhoppningsvis lättare för andra att hitta.
 
2007-06-27 10:59   Ginna Stigsdotter
Vilket fint tyg du har valt!
Du kan kanske hänga upp ett ljudisolerande tyg i din sons rum när du syr så kanske han inte störs av att du syr! Ginna
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons