Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Ninna syr och pysslar

I denna blogg skriver jag om mina sömnads- och pysselprojekt.

Jane Austen-klänning

Ja, det här blir mitt första projekt. Att göra en klänning från epoken som kallas Regency, enkelt beskrivet en Jane Austen-klänning. Jag har fått mönstret från en av mina syende svägerskor och hon har köpt det via den här hemsidan: http://www.sensibility.com/pattern/regency.htm

Anledningen till att jag syr en sådan här klänning (eller jag ska ju faktiskt sy två; en till mig och en till en vän) är för att vi ämnar överraska en blivande brud med en Jane Austen-picknick på hennes möhippa. Det ska bli så roligt! (Jag vågar mig på att skriva om hippan här eftersom min blivande svägerska inte brukar hänga här och hon vet inte heller om att jag brukar hänga här.)

 Nå väl. Jag har redan påbörjat projektet med att göra en bit av överdelen i ett skräptyg för att vara säker på att det blir rätt storlek, och för att känna på hur svårt projektet kommer att bli. Jag har redan hunnit sprätta två gånger; ena gången för att jag sydde ihop fel och andra för att nålen fastnade och böjdes. Verkligen tur att det var på skräptyget för annars hade jag blivit tokig! Sömnadsbeskrivningen har också orsakat en smula huvudbry, dels för att den är på engelska och dels för att bilderna är en smula otydliga. Jag känner mig verkligen som en nybörjare vad gäller sömnad, fast jag ju har sytt en medeltidadräkt, en kjol och ett par gardiner innan. Ja, förutom det jag sytt i syslöjden i skolan förstås. Det räknar jag inte med. I gymnasiet sydde jag faktiskt en blus med ett egetskapat mönster. Fast den hade jag aldrig på mig sen.

Det jag gör nu är att jag håller på och klipper ut bitarna till klänningen. Det är nog det tråkigaste. För att inspirera mig hade jag lite musik i bakgrunden: Soundtracket till Pride & Prejudice, och det hjälpte faktiskt. Skapade en mysig och lugn atmosfär. Väldigt trevligt! Och Elliot (min son som är 14 månader) störde mig inte jättemycket heller. Han kom lite då och då och ville att jag skulle läsa för honom eller ta emot leksaker och mjukisdjur som han kom bärandes på. Just nu ligger han och sover och jag borde väl passa på att jobba på klänningarna istället för att sitta här och skriva. Så jag återkommer senare.

Inlagt 2007-06-25 11:40 | Läst 10052 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2007-06-25 20:02   Ginna Stigsdotter
Hejsan! Har också nyss köpt mönster från sensibility. Jag har börjat sy prov på korsetten i skräptyg.
Får se när jag hinner sy på den har en massa på gång samtidigt!
Kul att följa ditt projekt när ska ni ha picknicken? Ginna
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons