Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Julkalender #6

En upplevelsepresent. I vårt land och i vårt tidevarv äger många allt de behöver (och kanske lite mer därtill). Därför har en gigantisk industri för upplevelser som present vuxit fram. Jag är så där måttligt intresserad måste jag säga. Fast nu tänker jag presentera några upplevelser som jag mer än gärna skulle vilja få i present. Kanske av någon som dessutom vill följa med. Utan inbördes ordning.

1. Syfestivalen . vad finns att säga? Den är bara störst för alla handarbetsvänner. Att den nu även turnerar och finns på fler platser är fantastiskt. Jag kan åka över dagen men bor helst på hotell och bara myser.

2. Sylan . Från dataspelande ungdomar och halvvuxna har syvärlden snott uttrycket lan (Local Area Network, Lokalt nätverk). Vilket stämmer på pricken egentligen varje gång ett gäng handarbeterskor träffas och nördar ner sig. Själv har jag aldrig haft förmånen att delta men hört mycket positivt. Fenomenet förekommer på flera platser i landet så länken här är bara ett exempel.

3. En helg i en stuga. Kanske vill du åka iväg med en vän och ta igen allt det där pratandet som inte blivit av och samtidigt handarbeta. Oavsett om du längtar fjäll, skogen, staden eller havet så finns stugor att hyra över hela landet under hela året.

Jag och en vän har planerat att i slutet av januari 2018 åka till en stad nära våran (det är ändå en bit här i fusknorrland). Där ska vi bo hotell med spa och självklart sticka/virka på årets skörd av svampfärgat garn. Kanske höjer någon ett ögonbryn när stickningen åker fram i relaxstolen, men vad tusan det bjuder vi på.

// Anna

Inlagt 2017-12-06 09:42 | Läst 1197 ggr. | Permalink
Kategorier:
Mässor/Utställningar 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2018-01-06 23:26   Anna Söderström
Men Pernilla, det är ju lysande. Både att jag hittat till din blogg och ett eget mini sylan.
 
2018-01-06 23:19   Pernilla Fe
Jag har varit på två sylan. Det har varit väldigt trevligt. (Kanske att alla inslag inte har passat mig men då får man väl spela med helt enkelt.) De jag varit på har haft separata lokaler för att sova, äta och sy. Då kan man sy långt inpå natten eller gå och lägga sig tidigt beroende på egna önskemål.

Jag har också tillsammans med en vän åkt iväg på hittills tre syhelger, bara hon och jag. Det är rakt igenom underbart. Vi hyr en stuga och sen syr vi, pratar, äter gott och lyssnar på musik. Jag har skrivit om det här: https://hemsytt.minsann.org/2017/08/recept-pa-en-lyckad-syhelg/
 
2017-12-08 06:19   Bibbi Lundgren
Jättebra tankar om att koppla av.
Väldigt bra ge bort present.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons