Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

En påse med garn eller 263 romber senare.

Jag har nog aldrig gjort ett större projekt klart så fort som detta. Jag höll på att sortera bland garner och lade alla lurviga med tvivelaktig kvalité i en påse. Tänkte i mitt stilla sinne över vad jag skulle göra. Lämna någonstans eller göra  något.

Varför inte virka rutor tänkte jag och började fundera. Kanske en filt. En sådan där som ligger på soffan och finns till hands när man känner sig lite frusen.

Så jag skissade på papper hur det skulle bli och räknade antalet romber som skulle virkas. 263, ojdå det var en del. Skulle jag göra en per dag så skulle detta dra ut på tiden. Så jag började bryta ner projektet i delprojekt. Minst 4 romber per dag och fästa alla trådar under vägen. Titta noga på bilden så syns det tydligt att det där med fästa trådar fungerade sådär.

Jag ville inte ha något särskilt mönster utan det skulle vara blandat utan att två färger möts. Hur gör man för att inte skapa ordning. Jag gjorde så att jag satte 15-20 romber på en stor säkerhetsnål. Sedan var det bara till att ta en sådan i taget. Visst fick jag ibland ändra ordningen något för att inte få två bredvid varandra men det fungerade annars förvånadsvärt bra.

5 minuter efter att den var klar var den såld. En av mina handarbetsvänner slog till direkt när jag nämnde ett pris. Jag tolkar det som att den blev bra. Jag hade ändå inga fler soffor hemma att lägga hemmagjort på. Hon glad, jag glad, alla glad.

ungefär 4 månader tog det från garnpåse till filt.

// Anna

Inlagt 2017-10-05 19:51 | Läst 3025 ggr. | Permalink
Kategorier:
Virkat 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2017-10-19 20:11   Pernilla Fe
Jättefin!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons