Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

lite väv, lite lappteknik och stickade strumpor..

Ett livstecken från mig kommer här. Jag mår bra igen. Det var knas i kroppen och in med ett litet, litet piller och poof så var allt ungefär som vanligt.

Har jag handarbetat? om jag har. Har jag fått något färdigt? jovars.

Sagomattan. En matta med möjlighet att fantisera kring. Det blå fältet, är det himmel med moln eller är det brusande vattenvågor som skapar skum. Jag det bestämmer du. (skolprojekt)

Att rabla upp allt annat som blivit klart är rätt meningslöst, vem bryr sig. Bilder ska det vara.

okej jag har börjat på ett mickelpysselprojekt. Insanity quilt är det passande namnet. Varje hegagon är ca 5cm rakt över. Använder mjölkkartonger för att stryka fast tyget och slipper därmed tråckla tyget innan sömnad. Allt är handsömnad. Skönt efter all stickning och virkning.

Det ska bli ett överdrag eller huv som jag kämpar att säga till min nya symaskin Blixten. En gammal beganad industrimaskin. Just nu väntar den på trefas el och tryckluft. Under tiden får jag pimpa den lite.

Bestämde mig även för att sticka något med lite smalare stickor. 2mm närmare bestämt. Man stickar och stickar och inte händer det mycket inte. Resultat blev enligt förhoppning. Ett par ljuvligt sköna bomulls sockor till torra vinterfötter. Problemet är som alltid med bomull att resåren inte håller utan töjer sig snabbt efter varje tvätt. Vet ni, det visste jag den skulle göra men det struntar jag i. Glada fötter ger en glad ägare :)

Nästa helg är det syfestivalen.

Hotell bokat, biljett köpt, ledighet ordnad för maken, barnvakt fixad. Välplanerat så jag hoppas verkligen att det funkar denna gång. Det är över 10 år sedan sist, så nu får det vara dags. Mässtidningen borde komma i lådan idag. Ska kryssa i allt jag vill göra och se. Fattar inte att jag har så tur att min man följer med, han är väl medveten om att det kommer att ta timmar och åter timmar. Han verkar dock inte vara intresserad av någon workshop. *fniss*

Nä nu ska jag fortsätta skissandet på ett skolprojekt. Kom ihåg "Rädda världen, kissa i duschen"

// Anna

Inlagt 2016-02-15 10:40 | Läst 8135 ggr. | Permalink
Kategorier:
Quiltat Stickat Vävning 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-02-26 18:45   Monika W
Så smart :) Tack för informationen.
 
2016-02-25 22:06   Anna Söderström
Eftersom mjölkpaket är plastade så när man stryker tyget över kanten smälter plasten och sitter kvar. Det går enkelt att ta bort pappen när man sytt klart och inga plastrester blir det. Jag använder dem 2 ggr, en på varje sida.
 
2016-02-25 18:34   Monika W
Nu blev jag nyfiken, på vilket sätt stryker man fast tyg på mjölkkartong?
Vackra sockar :)
 
2016-02-17 18:04   Pia Lindemann Larsen
Tack för visningen, alltid kul att bli inspirerat...
Hoppas att ni får trevligt på syfestivalen.
 
2016-02-16 14:00   Ulrika Lindh
Vilken fin sagomatta, och att resåren inte blir så tajt på strumporna gör ju inte så mycket bara de sitter kvar på foten. Ha det så trevligt i Stockholm och på Syfestivalen!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons