Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

God fortsättning!

Ledighet och pysseltid. Renoveringen är klar av tre sovrum och vi har börjat flytta runt i huset igen :) Nu börjar det bli så städat att jag faktiskt får plats att TÄNKA. (läsa kriera) Julafton är inget hinder. Mellan julmat, klappar och nattmässa han jag äntligen göra hegagonlampan klar! Jag har fått några meddelanden om att man med nyfikenhet väntar på resultatet, vilket jag tackar för. Så på julafton fick jag då i julklapp mitt efterlängtade paket från Clas Ohlson:

Rullkniv och skärmatta. Självklart måste den invigas. Det blev till att "rulla" av tyget med stjärnor på istället för att klippa. Mycket effektivt må jag säga.
Fram med Gamle brunen (ja det är vad min Pfaff kallas) Den var lite sur och vresig och ville inte alls vara med. Riktigt seg skulle jag säga. Men med lite TLC (tålamod, långsamt och coca cola) blev det klart till slut och här är resultatet. En tänd version och en släckt:

Så igår så slängde jag fram ett sexpack på bordet...

Titta inte sååå noga, för då går det att se att på två av hexagonerna har jag gjort fel på varv tre. Men jag känner mig övertygad om att det kommer att funka bra ändå. OM jag då inte ska påpeka det hela hela hela tiden för alla.
Idag tog jag mig en promenad på stan för att springa in på Ohlssons Tyger och köpa dragkedjor. Det var inte så enkelt. De hade EN kvar i rätt längd. Ingen klänningskedja, bara delbara. Nåja, jag får snurra ihop nått så det blir bra. Behöver träna på att sy dragkedjor känner jag.

Så hej å hå
nu vi gå
mot nya pyssel
ta först en nyårstryffel :)

// Anna

Inlagt 2013-12-26 17:51 | Läst 9293 ggr. | Permalink
Kategorier:
Quiltat Virkat 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-12-31 23:46   Pernilla Fe
Vilken fin lampa du gjort!

Härligt att höra om någon annan som ägnar sig åt sitt eget på julafton. (Eller som nu då, nyårsafton.) Det blir mycket roligare så.
 
2013-12-30 07:32   Lotta Nilsson
Lampan är fin och även de virkade "african flowers".
 
2013-12-27 19:23   Nina Rolf
Vad läcker lampan blev! Visst är det skönt med rullkniv, funkar mkt bättre än sax till det mesta😊.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons