Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

knyppling på nybörjarnivå.

Jaha ja, vad ska jag gör för nått kul denna vecka då? Eftersom vävstolen är på reparation, åtminstone en del av den så blir jag lite rastlös. Ja ja, jag har ett till lapptäcke som ska sys men jag känner ingen inspiration för det just nu. Så emellan arbete och skolarbete så tog jag fram den här för en premiärtur :) :

Eftersom jag inte har varit i närheten av en knyppeldyna sedan 1987 så börjar jag från början. Jag hade inte ens fattat att jag hade en knyppelbok men nu tror jag att jag hänger med. Eftersom den allra enklaste spetsen brukar vara "udd och stad" så börjar jag där. Men jag ville testa nått annat än vanligt lingarn så jag tog en rulle knapphålssilke, det verkar vara nästan samma grovlek som det rekommenderade för mönstret.

tja, det verkar ju funka, får se hur det ter sig när det börjar bli en bit. Har inte räknat ut hur jag löser vissa problem ännu, som tex hur jag skarvar när garnet tar slut (eller går av) det har jag glömt. Det kanske kommer tillbaka som alla korsningar och vridningar tydligen satt i ryggmärgen, så även om händerna gjorde fel så kände ryggmärgen och slog STOPP!

Bäst att gömma undan denna nu så att jag inte fastnar helt i detta, jag har pluggande som ska göras också. En föreläsning att skriva och en hel vecka att jobba.

Anna, som borde göra annat än handarbeta ;)

Inlagt 2013-04-08 16:30 | Läst 6173 ggr. | Permalink
Kategorier:
Knypplat 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-04-12 11:21   heidemarie danielsson
sätter du en knappnål varje gång du gjort ett dubbelslag?
 
2013-04-12 11:20   heidemarie danielsson
Fy vad du är duktig:) jag kämpar fortfarande undrar vad jag gör för fel suttit hela veckan korsat o vridit men inte fått till det som du
 
2013-04-10 19:23   Anna Söderström
Tack Ulrika :) det visade sig sedan att just den biten jag hade gjort där var fel. Jag hade missat ett dubbelslag på varje sida. Nåja, nu är det rätt och det ska bli något av denna spets men jag vet inte riktigt vad ännu. Funderar på ett snyggt fodral till min mobil som annars jämt får repor bland nycklar och annat i väskan...
 
2013-04-10 11:34   Ulrika Lindh
Jag har bara provat på knyppling och tyckte det var väldigt roligt men har aldrig fått till en färdig spets, bara små provstumapar som jag använt till bokmärken mm. Din knyppling ser väldigt ordnad och fin ut!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons