Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Virkpyssel

Jag kände att jag behöver nått litet handarbete jag kan ta med mig vart jag än går. Vad ska jag göra på tåget? Vad gör jag på hotelrum när jag kollat in gymet? Hur känner jag återhämtning efter en tuff arbetsdag? Något enkelt och som jag INTE stoppar i munnen :) Då kom jag på att jag har en massa garnsnuttar, så varför inte virka lite. Iväg på biblan och botanisera på handarbetshyllan. Dessa två böcker var bra, rolika, moderna ja helt engel perfekt för mig. Eftersom den där snöflingeboken börjar med enklare modeller och blir svårare och svårare så blev det en liten sport att faktiskt börja på 1 och fortsätta därifrån. Så kom min son på att han vill att jag gör ett gäng gula som han kan ge bort som Påskkort. Tja, varför inte. Även om jag är en otroligt ovan virkare så tar de inte så lång tid.
Sedan ska de stärkas på lämpligt vis och sättas fast i någon form av kort.

Det är kul att ha lite småpyssel ibland och inte bara stora projekt som tar så lång tid att färdigställa.

Jag hittade även en alternativ mormorsruta i virkskoleboken som jag funderar på att göra ett gäng rutor och bilda en väska. Vi får väll se vad det blir. Jag använder upp en massa gamla dockor av broderigarner som jag under en period samlade på mig. Har knappt broderat sedan 80-talet och nu när mamma har varit borta i 10 år så kommer hon knappast göra slut på dem. Nä det får bli lite virkning istället.

Tidigare genom åren när jag fått garn över så brukar jag donera det till förskolan så de kan pyssla, men denna gång känner jag för att själv få vara lite pysslig.

När jag fäst trådar och stärkt mina snöflingor så kanske jag laddar upp några här så ni får se mitt taffliga försök att virka :)

// Anna

Inlagt 2013-03-16 09:31 | Läst 3256 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-03-21 14:25   Anna Söderström
Tack för tipset René, hittade genast en massa roliga ideér. Och även mönster på den runda matta som jag minns mamma hade en knallorange i badrummet på 70talet när jag växte upp. Såååå fint till det mörkbruna (eller kanske inte) men det piggade upp..
 
2013-03-16 12:51   René Edwards
Det är perfekt med virkning eller stickning när man inte orkar eller kan sitta vid symaskinen. Jag har just nu haft en period då jag gjort virkade bakverk till småttingarna i familjen. Din tanke på påskkort tycker jag är jättebra!
Gå in på Drops för gratismönster. De har en hel del roliga saker. Jag gör påskkycklingen just nu! :-)
Ser fram emot dina bilder! René
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons