Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Blogginlägg


Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 56 Nästa Sista 

Barntröja

läs mer..

Det blev ingen linskörd i år

Det blev ett misslyckat projekt med linodlingen i år. Drömmen om en liten linäng att jobba med försvann. Vid midsommar såg jag inga skott titta upp men tänkte att det kommer nog då fröna kom så sent ... läs mer..

gammalt troll

De här vantarna gjorde jag faktiskt förra hösten men först nu har jag tagit en bild när de blev helt klara. Tanken är att de ska flirta med den samiska kulturen. Jag blev otroligt nöjd och är rädd ... läs mer..

Virkad duk

Hej kära vänner. Mitt namn är Katarina. Jag bor i Ryssland. Jag stickar och virkar från 2009. Och nu lär jag mig att sy. Jag är här för att hitta nya vänner från Sverige och dela med mig av ... läs mer..

Handarbetsfällan :)

Yngsta sonen valde denna modell. Nu har två mössor blivit klara och jag går raskt vidare med nästa projekt. Min cirkelkofta känns som ett evighetsprojekt. 550 maskor på rundstickan och det tar ca 30 ... läs mer..

och min man köpte garn....eller?

Det finns sanningar och tolkningar. Nyligen var jag och min man och handlade och då händer följande: Min mans version: Kolla här, garn i camo (camoflagefärg) ska du inte köpa så kan du sticka mössa, ... läs mer..

Söndagsprojekt

En krånglande brodyrtråd testades i den vanliga maskinen, och där funkade den alldeles utmärkt. Jag ville jag sy upp det som var kvar för att bli av med den, och fick idén att testa alla sömmarna på ... läs mer..

Resklara

Så här blev ResKlara som Anna ska ge till Hanna. Jag är så nöjd med mitt tygval och tycker den blev riktigt snygg. Fodret är ett duschdraperi som jag köpte för flera år sedan och som har legat ... läs mer..

Början till en ResKlara

Tidigare i somras köpte jag väskram och StiffStuff så att jag kunde sy en till ResKlara. Tänkte använda något tyg jag hade hemma men ändrade mig så igår blev det ett nytt besök på Quiltbten. Nu ska ... läs mer..

nytt stök

Jag borde nog röja lite. Det här är alltså mitt sybord. Här ligger det som ska fixas igår, iförrgår och lite längre än så. Skulle jag ta en timme av mitt liv att gräva mig ner tillsymaskinen och ... läs mer..

textillärare på låtsas

Jag är en sådan där textillärare som inte bör finnas. En sådan som elevernas föräldrar inte vill ha. En sådan som kommunala skolor inte anställer. En sådan som staten inte vill ha. Jag är inte äkta ... läs mer..

manglande bekymmer

Visst problem har en tendens att bli onödigt stora. Jag har en mangel, eller hade det beror på hur man ser det. Först ärvde jag en mangel av mamma. Ett stort åbäke som  levde för att trilskas vid ... läs mer..

sybingo

I början av sommaren surfade jag på en utmaning som jag inte kunde motstå.  Sybingo hur kul som helst. Jag hittade idéen ... läs mer..

Lång omlottväst i halvläbbig syntetblandning

Äntligen har jag sytt något! Det var mycket länge sen jag sist sydde något ordentligt. Visst har jag använt symaskinen, men mest till att lappa och laga. Jag beställde ett par gamla (nya för mig) ... läs mer..

Bordsslarva/disktrasa/tvättlapp

Jag har hört så mycket gott om hemvirkade bordsslarvor så jag tänkte det är dags att testa. Vad som jag bekymrat mig över är hur den ska hållas från att bli en äcklig sur garnruta med 1 miljon ... läs mer..

Enkel fix av för långa axelband på linne

Min dotters linne hade på tok för långa axelband. Att klippa av och sy på dem kortare skulle bli klumpigt, så jag löste problemet med sicksack och en platt knapp som dekoration istället. läs mer..

Ännu mer ordning och reda - nu i tidskriftshyllan

Jag vävde ett tag på tidigt 80-tal på en gammal vävstol och fick lära mig tekniken ur Laila Lundells eminenta bok.  Men jag fick göra mig av med den när vi flyttade söderöver. Detta pga av platsbrist ... läs mer..

Maskinbroderier

Min blogg här är avslutad sedan länge. Numer skriver jag på http://otyg.bloggo.nu/ om mina försök med maskinbroderier. Välkommen dit! läs mer..

Fortsatt ordning och reda - nu i bokhyllan

Jag älskar böcker och tycker de är viktiga oavsett ämne och format för de har alla något att lära oss. Så fort jag kunde läsa så började jag låna böcker på bibliotek och så har det fortsatt genom ... läs mer..

en regnig dag.

Nu skulle då sommarlovets frid lägga sig över mig. Betygen är satta och eleverna fått gått hem. Då visar det sig att jag inte fått godkänt på min sista uppgift. Den var inte tillräckligt didaktisk! ... läs mer..

Struthätta anno 2015

Under veckan har vi haft tema medeltiden på skolan. Jag och en grupp högstadieelever har sytt struthättor. Struthättor som skulle kunna vara modern idag. Med tillstånd av mina elever publicerar jag ... läs mer..

Symaskinen spinner som en katt.

Jodå, nu har maskinen fått rejält med smörj. Fast det är något med backen som är knas fortfarande, den matar inte som den ska. Hur som helst så blev det lite brådis att bli klar med Isidors gabeson ... läs mer..

4 klänningar och ett mönster.

Mönsterkonstruktion är ett vanskligt arbete. Av någon anledning blir det sällan som jag tänkt. Då är det bra att sy en provklänning. alltså den blev inte alls bra. Den där tuten längst fram drar ... läs mer..

Dagen efter, kvällen före

Igår var familjen på VÄV-Gillet. Fast VÄV står inte för vävning som skulle kännas väldigt naturligt för mig, nej det står för "våld är vackert" och syftar på medeltidsinspirerad fäktning. Jag kommer ... läs mer..

Ett gammalt UFO klart idag...

Som säkert många andra har jag en massa UFOn som bara ligger och väntar på att få bli klara. Dagens UFO är en kasse jag sydde klart för mer än 10 år sedan (mönster ur Quiltmagasinet), men den fick ... läs mer..

En puff för hantverksutbildningen Kalix FHS

Förra året gick jag hantverksutbildningen vid Kalix Folkhögskola. Anmälningstiden har nog gått ut för hösten, men det kanske finns platser kvar för den som är intresserad. Som bybliven pensionär ... läs mer..

En väska... igen...

Dottern fyller 6 år. Han har allt hon behöver och mer därtill. Jag köpte massor med glaspärlor så det skall hon få, men det känns ju lite futtigt. Något hon saknar är dock en egen väska att packa ... läs mer..
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 56 Nästa Sista 

Populära etiketter


Bloggar

Andrachans

Det här är en blogg om andrahandskläder som får ett nytt liv, en andra chans, genom större eller mindre förändringar. Inte bara kläder förvandlas här ... 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons