Citat:
ichigo skrev:
Intressant! 1 dl mjöl per skål blir väl inte så mycket bröd? Eller blir det större?
|
Surdegen är en ingrediens i ett surdegsbröd. När det är dags att baka så blandar man i en del surdeg i mjöl & övriga ingredienser.
Jag har bara lyckats med surdeg som jag har ställt i ugn (jag har i princip ställt in lägsta möjliga temperatur samt haft ugnsluckan på glänt) under 3 dygn. I annat fall har jag fåt ättiksyrabakterier istället för mjölksyrabakterier i degen, och det tycker jag inte är lika gott.
Mina surdegar bevarar jag i kylskåp, men eftersom jag efter några månader glömmer att sköta om dem (mata dem med en msk mjöl + vatten 1 gng/vecka), så dör de efter hand.
Surt, så att säga. Jag bakar väldigt mycket i perioder. Just nu är en period när jag vill baka, men fasar inför att göra en ny surdeg...