Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

thansen

En uppdatering..

Det är verkligen en massa som måste göras och förberedas innan min flytt till england..

Om ni inte riktigt hänger med, så läs gärna mitt förra blogginlägg! :)

Har letat boende länge och har äntligen hittat rätt! Dock är det jättemycket pappersarbete som ska fyllas i och en hel del pengar som ska flyttas över och när man väl gjort det och tror att man är klar, då begär dom ännu mer! Suck...

Har även haft en del klydd med att begära ut mina betyg från min senaste skola men efter många om och men så gick det. Jag skickade över dessa till den Engelska skolan omedelbart men fick tillbaka att de måste ha betygen på engelska.. Jag fick fara emellan min kommun och min gamla skola som turades om att skriva på saker men fick hämtat ut de engelska betygen idag och har nyss skickat dem!

Och för att inte nämna CSN.... Alla de papper de ska ha, och dessutom har de utbetalning en gång per termin medan den Engelska skolan ska ha betalningen för kursen redan innan man börjar.. Ännu ett dilemma!! Men jag kämpar för att detta även ska lösas!

Jag har dessutom snärjt ett jättefint sommarjobb i en butik, enda problemet är att jag jobbar för alla som har semester, vilket innebär att jag jobbar i princip hela tiden! Som till exempel från och med söndag jobbar jag 12 dagar i rad, är ledig två och jobbar sedan 7 dagar i rad.

Så jag varvar mellan att jobba hela dagarna och sen komma hem och fixa med England och allt pappersarbete osv..

Som att jag inte redan hade fullt upp var min lilla hund tvungen till att opereras här om veckan, stressigt nog det, men när vi väl kom hem och hade varit hemma i ungefär en halvtimme så råkade han riva bort alla stygnen, så vi var tillbaka på ruta ett! Dock har det gått bra och det verkar som att det har börjat läka nu!

Och som grädde på mosen, visar det sig nu att jag har fått bältros.. Ett virus som man har i kroppen om man haft vattenkoppor, men sällan bryter ut, speciellt inte hos unga människor.. Det är dock helt ofarligt, bara väldigt smärtsamt, och tro det eller ej, det är stressrelaterat!

Mycket klagande idag, men jag kämpar på! Små hinder på banan men det stoppar mig inte! Ingen säger att det ska vara enkelt, och det är onekligen sant! Det är verkligen värt det och det är ren tur att jag är en sån krigare! :)

/ Tess

Postat 2012-06-20 15:00 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sömnad som jag sett det..

Tänkte börja mitt första inlägg med att presentera vad sömnaden har inneburit för mig, och vart den fört mig idag..

Det var cirka två år sen jag fastnade för sömnad då jag provade på två kurser på Tillskärarakademin i Stockholm. Den ena var Grundsömnad och den andra klädsömnad, men de båda inriktade sig på mode och kläder.

Som jag sa så fattade jag snabbt tycke för sömnaden efter dessa kurser och sökte mig snabbt vidare till någon liknande utbildning. Det blev en mysig liten komvuxskola i Malmö.

Jag påbörjade denna kursen hösten 2011, och njöt av de alla olika ämnena. Både de praktiska såväl de teoretiska. Vi läste allt från matriallära och stilhistoria till mönsterkonstruktion och detaljsömnad. Man kom verkligen i kontakt med sin kreativa sida!

Efter ungefär 8 månaders blandade ämnen fick vi äntligen börja med projektarbetet, och vår egen vision! Efter 6 veckors hårt arbete avslutade jag terminen med sju stycken uppsydda uppsättningar med tillhörande mönsterkonstruktioner, skisser och plaggskisser.

Det hade varit min dröm sedan jag började med sömnaden, att få skapa en enhetlig kollektion med allt där till!

Tack vare detta så kunde jag söka mig vidare, och kom därmed in på en skola i England. Birmingham Instiute of Art and Design närmare bestämt! Där ska jag börja nu till hösten!

Det är ofattbart för mig, hur allting kan ha gått SÅ snabbt! Jag är så himla nöjd med det jag åstadkommit, men jag är långt ifrån klar!

Har en oviss men förhoppningsvis rolig tid framför mig, och jag kan inte vänta längre!

Mycket arbete kvar dock innan jag äntligen kommer fram till England så Kkmmer uppdatera här hur det går för er som är nyfikna!

/ Tess

Egen design Kläder Kläder till mig själv kollektion Sömnad/övrigt Övrigt
Postat 2012-06-11 22:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons