Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Sömnad som jag sett det..

Tänkte börja mitt första inlägg med att presentera vad sömnaden har inneburit för mig, och vart den fört mig idag..

Det var cirka två år sen jag fastnade för sömnad då jag provade på två kurser på Tillskärarakademin i Stockholm. Den ena var Grundsömnad och den andra klädsömnad, men de båda inriktade sig på mode och kläder.

Som jag sa så fattade jag snabbt tycke för sömnaden efter dessa kurser och sökte mig snabbt vidare till någon liknande utbildning. Det blev en mysig liten komvuxskola i Malmö.

Jag påbörjade denna kursen hösten 2011, och njöt av de alla olika ämnena. Både de praktiska såväl de teoretiska. Vi läste allt från matriallära och stilhistoria till mönsterkonstruktion och detaljsömnad. Man kom verkligen i kontakt med sin kreativa sida!

Efter ungefär 8 månaders blandade ämnen fick vi äntligen börja med projektarbetet, och vår egen vision! Efter 6 veckors hårt arbete avslutade jag terminen med sju stycken uppsydda uppsättningar med tillhörande mönsterkonstruktioner, skisser och plaggskisser.

Det hade varit min dröm sedan jag började med sömnaden, att få skapa en enhetlig kollektion med allt där till!

Tack vare detta så kunde jag söka mig vidare, och kom därmed in på en skola i England. Birmingham Instiute of Art and Design närmare bestämt! Där ska jag börja nu till hösten!

Det är ofattbart för mig, hur allting kan ha gått SÅ snabbt! Jag är så himla nöjd med det jag åstadkommit, men jag är långt ifrån klar!

Har en oviss men förhoppningsvis rolig tid framför mig, och jag kan inte vänta längre!

Mycket arbete kvar dock innan jag äntligen kommer fram till England så Kkmmer uppdatera här hur det går för er som är nyfikna!

/ Tess

Inlagt 2012-06-11 22:54 | Läst 2746 ggr. | Permalink
Kategorier:
Allmänt om handarbete Mode Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-06-12 09:35   Agneta Lindström
Grattis till dig som hittat något som är så roligt och få fortsätta utveckla dig. Jag hoppas det går bra och väntar med spänning på fortsättningen.
 
2012-06-12 06:48   Lillemor Eliasson
Det ska bli roligt att höra hur det går. Lycka till! Lillemor
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons