Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Renés blogg

Har aldrig bloggat förut. Men ibland vill jag berätta mer om mina saker än vad som får plats under en bild på Sysidan! Det kanske inte blir så ofta jag kommer att skriva men jag börjar med att berätta om makens och mitt Maskerad projekt!

Långt uppehåll

Det var så länge sedan jag la in någon bild på sysidan. Ofta har jag tagit en titt den sista tiden, men sällan en gång haft tid att kommentera. Och det har kanske varit både bra och mindre bra.
Sommaren var så mycket jobb. Vi hade inte semester förrän i augusti. Där av Astrids sent färdiga sommarklänning. Och stackars Manfreds dress, den blev inte engång klippt!
Men lite förändring har det blivit på kort sikt här i höst. Jag har tillfälligt gått ner i tjänst och för första gången på 15 år har jag bara jobbat 80% nattjänst. Det har gjort att när augusti var över så hade jag helt plötsligt mer dagar vid symaskinen, tid för huset och hemmet än jag haft sen vi köpte det för 5 år sedan. Lycka!

Så nu kommer jag snart att lägga upp lite av det jag faktiskt har sytt och det jag håller på med. Kanske skriva lite i bloggen då och då. Men om 1,5 vecka går jag över på heltid igen så vi får väl se hur det blir med allt! :-)

Att jag skriver i dag är för att jag kommenterade den fina klänningen som Lise-lotte Zettersten har sytt. Jag kände igen modellen med en gång, tom tyget påminde ju lite om min mammas klänning. Det kan ha varit 1965 och jag kommer ihåg hur min mamma fick hjälp av en väninna med provningen hemma vårt kök i Hallsberg. Hon ville att den skulle bli riktigt fin då hon och pappa skulle köra på bröllop upp till Burträsk. Och jag tyckte hon var så vacker i den när hon sytt den färdig. Bilden som vi scannat i kväll är kanske från 1969 eller så, inför ett annat bröllop. Det var inte råd med nya kläder så ofta då, för de köpte hus 1967. Men visst är hon fin här med!
Och vist liknar fotot bilderna som mina barn skickar på Instagram eller vad det heter!?:-) Men det är orginal! (Pytteredigering, lovade mamma då det är preskriberat! :-))!

Men mamma fortsatte att sy och än idag, 81 år gammal syr hon nya gardiner och kuddar till sin nuvarande lägenhet. Och en massa andra handarbeten. Gardinerna i bakgrunden är från 1955 när de flyttade till Hallsberg. Visst kunde de vara från idag? De, berättade mamma idag, att hon satt och fållade för hand. Symaskin köpte hon 1957 (när jag föddes), först en Husqvarna Zig-Zag och sen bytte hon upp sig 1959 till den hon har idag, en Automatic. Servad tre gånger tror jag och alla reservdelar finns i fina väskan fortfarande!

Fåtöljen ska väl kanske kommenteras också. Den modellen har ju också renässanse idag! Den och en bäddsoffa och en mindre fåtölj i samma tyg men de andra i rött, utgjorde vardagsrumsmöblerna de köpte 1955. Naturligtvis linneskåp, liten bokhylla samt matbord och stolar. Och gramofonspelare. Den senare finns hon min son i Stockholm :-) och linneskåpet har mamma själv. Bokhyllan har gått genom alla mina barns rum men är nu passe liksom matrumsbordet. Soffan, ja, de slet vi ut som tonåringar!
Lampskärmarna på lampan som pappa svetsade och målade blev omklädda åtskilliga gånger genom åren, jag tror tom jag gjorde det en gång. Do-re-do! Det var tvunget!


Så lite i bloggen för första gången på länge och mycket nostalgi! Tack Lise-lotte för inspirationen! :-)

Inlagt 2012-10-17 22:34 | Läst 4713 ggr. | Permalink
Kategorier:
Klänningar Retrokläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-10-18 10:11   Ulrika Lindh
Ja visst är det kul att titta tillbaka och även se att mycket går igen, både i mode och inredning.
 
2012-10-18 08:58   René Edwards
Hej igen! Det är kul att få feed-back på olika saker här på Sysidan. Mycket har ju göra med sömnad och inredning. Mode kommer och mode går. Och så får vi lite av varandras historier om våra erfarenheter och minnen! Kul att jag fick dela med mig lite denna gången och att ditt loppis fynd var det som satte igång det denna gången! Tack själv och kram! :-)
 
2012-10-17 23:13   Lise-lotte Zettersten
Åh så härlig bild! Jag verkligen älskar den tidsperioden, trots att jag är född på 80 talet så känner jag mig mest hemma 50 60 och 70 tals inredning och kläder. Och klänningarna är otroligt lika! Din mamma är jätte fin i den! Kram och tack själv för att du delade med dig av det underbara kortet. :)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons