Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Snart julmarknad

Nu närmar det sig julen, lite mer än en månad kvar, men tiden går fort. Jag ska för första gången stå på julmarknad och symaskinen går varm för att kunna täcka bordet med julalster. Det blir inte endast julinspirerade alster. lite vinter också, pulsvärmarna ska jag ta med mig. Lite kuddar kanske, lite bordstabletter. Det är svårt att veta vad som kan tänkas vara intressant för besökarna och vilket pris jag ska sätta.

Efter julmarkanden den 25 november, har jag bestämt mig för att packa ner i syrummet. Varför kan man fråga sig, jo rummet ska vara gästrum under julhelgen. Vi får julgäster, 6 personer ska övernatta två nätter. Någon kanske stannar längre. Som det ser ut nu får jag knappt själv plats bland tyger och annat som av någon anledning ligger utspridda i rummen. Min man kom upp till syrummet igår, tittade förfundrat på de utspridda tyger, han sa inget men såg ganska chockad ut, gick ner för trappan igen utan att ha yttrat ett ord.

Rummet vi renoverar ska helst också vara klart innan jul, vi ska alla sitta där när det är dags för Kalle Ankas Jul. Två utav väggarna har varit ytterväggar och är av tegel, dessa har min man nu fogat och ska slamma efter det har torkat. Fortfarande är det puts och bruk lite här och där, men inte så mycket som tidigare. Någon dag till sen ska det målas på väggar och tak. Jag tror nog att vi ska hinna med detta till jul. Det ska bli kul sen att inreda, vi har bestämt oss för att köpa ett nytt soffbord och en ny matta, sen behöver lite annat också bytas ut,  men det får komma efterhand. Nya gardiner och lite nya kuddar ska det också bli.

Denna vecka ska jag börja på en dagverksamhet för långtidssjukskrivna. Ska bli kul att komma ut lite om dagarna, träffa folk och prata lite strunt över en kopp kaffe. Det är trist att gå hemma om dagarna när alla man känner jobbar. Visserligen har jag symaskinen och katten, men lite mer behövs känns det som. Genom dagverksamheten ska jag prova på vattengymnan igen, testade för något år sen, men musklerna hängde inte med. Detta ska vara en lätt-gympa i vatten, hoppas mina muskler klarar utav det. Sen ska jag börja på en skrivarkurs, ,Skapa med ord, som författare Ulla Sandén ska hålla i. jag hoppar in i kursen nu och börjar sen igen efter julhelgerna. Ulla Sandén har skrivit en bok "...och jag vill leva" , har inte läst den, kanske jag skulle göra det så småningom.

Ha det bra

Lisbeth

 

Inlagt 2007-11-19 09:23 | Läst 6228 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons