Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Lisbeths blogg

Bloggen kommer att handla om sömnad, det är mitt största intresse, men också lite av vardagen och livet i allmänhet.

Efter midsommaren

Nu är midsommarfirandet över, i år var vi bortbjudna så förberedelserna var ett minimum, skönt ibland att slippa den biten ibland, fast det är riktigt roligt att ha gäster och det kommer ju fler tillfällen till det under sommaren.

Nu har jag sått pepparmynta, ska ha några plantor i kruka. De sprider sig med glädje över hela trädgården så den glädjeyran får jag nog stoppa lite, lagom är bäst. Krukor får det bli.

Tänkte använda pepparmyntan i matlagning och till te, som ska vara bra vid förkylningar, som nästan alltid kommer antingen mitt under sommaren eller så lite senare till hösten.

Då växthuset är nyligen uppsatt och det inte har hunnit så långt med vinrankan och nektarinträdet så känns det lite tomt. För att bättra på detta har jag satt blomsterkrasse i en balkonglåda, ställd på plattorna. De brukar växa till sig snabbt och ger massor av blommor.

 

På syfronten har det hänt lite grann. Jag ska för första gången stå på marknad på egen hand, Gislövs marknad 3-5 augusti, och behöver lite alster att duka fram till försäljning. Min kompis och jag ska dela på tre meter. Så vad kan man möjligtvis sälja och vilka priser ska man sätta? Det här med priser har jag svårt för, jag vill ha betalt för materialet och även lite extra för arbetet, men det kan heller inte vara för dyrt, det måste ju gå att sälja också. Det är några veckor till att fundera på, så jag har inte bestämt mig ännu, men har börjat räkna på materialkostnaderna.

Vad går att sälja, det är också en svår fråga jag brottas med. Samtidigt som jag vill sälja, vill jag inte helt styras av ev. köpare, även om det till viss del spelar roll i sammanhanget. När jag syr och väljer tyger, färger och mönster, så tänker jag inte på konsumenternas ev. smak och tycke utan det blir vad jag själv tycker om att göra. Och hur ska jag veta vad ev köpare är ute efter. Jag har beslutat att inte fastna i tankegångar kring vad som går att sälja, utan gör vad som dyker upp i mitt huvud och låter kreativiteten, plötsliga infall och experiment avgöra vad det blir i slutändan. Att sitta och sy samma alster i mängder, även om det är i flera variationer, är så tråkigt och jag blir aldrig färdig. Så nu har jag istället bestämt mig för att använda ett tyg åt gången och se vad jag kan hitta på med det. Jag har börjat med en bit tyg jag köpte i januari i år, Kaufmans Tropical Garden i svarta och vita nyanser. En väska är klar, (finns i mitt album), fyra cafétabletter, två grytlappar, två mobiltelefonfodral är ihopsydda och quiltade, foder och vadd är skuret. Återstår hankar och sista ihopsyningen. Det var en yard jag köpte, jag har kvar en mindre bit, ca 40x25 cm och ska fundera på vad jag kan använda detta till. Mönstret är ganska stort och försvinner om jag skär mindre rutor av tyget.

 

Ha det bra

Inlagt 2007-06-24 13:05 | Läst 3345 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons