| 
	
		
		
		
		
		 Jag bakar idag så det passar ju bra att jag delar med mig av min goda frestelse Galett-tårta, som egentligen inte är en riktig tårta utan mer som ett jätte-Wienerbröd. 
 
50 gram jäst 
2 dl vatten, 37 gradigt 
400 gram rumsvarmt mjukt smör 
2 ägg 
(rivet skal av en citron) 
2 krm salt 
2 dl strösocker 
8 dl vetemjöl 
 
Blanda degen som vanlig vetedeg, men ta bara hälften av smöret och sockret, den andra hälften ska vara ovanpå. 
 
Låt degen jäsa cirka 1 timme. Knåda ihop och dela den i två delar och platta/kavla ut till två 25 cm rundlar. Vik upp kanterna runtom och bred ut smöret och strö på sockret. 
 
Grädda i 250 grader cirka 7-8 minuter. 
		
	
		
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 |