Julvört
Nu så har jag bakat mitt vörtbröd Här följer receptetpå 4 formbröd.
33cl porter ( finns i vanlig affär)
Fyll på med svagdricka upp till en liter degspad
200 g margarin
3,5 dl sirap
2 tsk salt
1 msk ingefära
1 msk malen kryddnejlika
1200g vetemjöl
700g fint rågmjöl
150g torrjäst Eller vanlig jast
1-2 dl russin om man gillar russin
Smält margarinet häll i sirap , porter ,svagdricka
och värm .lite varmare än vanlig degvätska om man har torrjäst
Blanda allt mjöl och krydder och salt och torrjäst.och häll i degvätskan
arbeta degen ordentligt. och fyll eventuellt på med mer mjöl till en klippfri deg och till sist blanda ner russinen.
jäsa i bunke 50-60 min
dela degen i 4 bitar lägg i formar och tryck ut
jäsa i formen 20-30 min.
175 grader 50-60 min längs ner
pensla med vatten och låt svalna under duk.
Lycka till.
Senast redigerad av axyzvslut den 2006-12-18 klockan 19:17.
|