Citat:
sextiosexan skrev:
Vad lustigt, precis så säger min tyskfödda mamma oxå men inget paprikapulver i hennes variant, dock har jag ibland i en del i mitt eget hopkok. 
|
Ja kan stämma. I tyskland, eller tysk gulasch använder EJ paparika.
Och tyska gulaschen har mer mörk brun "sås" än ungarisk soppan.
Ungariska har 150 olika variation av gulasch.
Men tyska har över 20 olika att välja på!
Stekta ägg och korv och sammelknödel lägges på soppan
Hackade saltgurka - strö över soppan.
Nudeln tillsatt i soppan, eller sammelknödel med gott korv
Kokta potatis
Jagdwurst/Debrecziner-Wurst/Burenwurst/Bratwurst/Klobasse lägges i soppan
Fleckerl
Öl
Krosserad tomater
(Grön paparika)
Brödkummin/spiskummin
samt surgrädde och ev persilja.
Finsk gulasch har inget nån av dom, bara vatten o morot o potatis o massa lök. Det heter nåt Karelska gryta. Det är rätt gött.