Rabarberkaka
Nu växer rabarbern!!
Vill dela med mig: 100g flytande margarin 100g socker 100g mjöl (fungerar även med glutenfri mjölmix) 1 ägg 1tsk bakpulver skuren rabarber, minst 1 liter, gärna 1,5liter. Rör ihop fett, socker, mjöl, ägg och bakpulver. Rör ner rabarbern. Häll upp i pajform, en glas- eller porslinsform behöver inte smörjas. Grädda 200° ca 25 minuter. Det här receptet fungerar bra med syrliga äpplen också, men det är ju inte säsong för det nu. Hälsningar Rabarbro |
Så gott! Själv gjorde jag rabarber-chutney till min mamma i morsdagspresent, den ska enligt uppgift ha smakat väldigt bra. :)
|
Enkelt och säkert jättegott, tack för receptet!
Själv är jag vrålförtjust i kombinationen jordgubbar och rabarber, fungerar både som paj och sylt. |
tackar
kanse skall prova jag har så mycket rabarber vet inte vart jag skall göra av dom hihi men nu vet jag kramis:)
|
Nu har jag provat kakan, den var jättegod med glass eller vaniljsås. Tackar för receptet.:D :cool:
|
Även jag har provat kakan superenkelt och supergod.
TACK! |
Ska prova den och det på rabarbern jag hämtat hem från mitt barndomshem. Var upp till Jämtland i pingst och det visar sig att min faster tagit rababer från mitt barndomshem för 50 år sedan och den lever ännu. Jag fick med mig en planta hem att plantera så den kakan måste ju bara smaka extra gott.
Tänk att rabarber kan ge sådana minnen :) |
Fråga
Hej Rabarbro!
Gräddas mitt i ugnen eller nedersta falsen? Hälsningar Maud |
Annat lätt sätt
vispa ihop 2 ägg + 1½ dl socker rör i 1½ dl mjöl
Häll i smord 2l form lägg i rabarber (ca 4 stora) hyvla margarin över så det täcker och strö över pärlsocker Grädda 35-40 min 175 gr. Servera med glass eller vaniljsås. Bra recept som går snabbt o lätt när det dyker upp folk oförhappandes :) |
Re: Fråga
Citat:
Men jag skulle nog sätta den relativt långt ner om jag kunde välja. Rabarbro |
Allt låter så gott men inga rabarer jag har på tomten min. Får "sno" en planta av svärfar och rabarber med.:D
|
Tack för receptet. Det smakade supergott!!
Har fyllt hela frysen med rabarberkakor, och för första året så har jag gjort mig nytta av mitt praktstånd av rabarber! |
Nu har vi också provat receptet och min man har också börjat tycka om sysidan. Den var verkligen god och lättgjord. Nu kommer det bli fler som ska frysas in också.
Tack så mycket. |
Jag har gjort kakan på frusen rabarber också. Bara blanda ner den skurna frusna rabarbern i smeten. Aningen längre gräddningstid.
|
Nu har jag läst "Rabarberkaka" i forumet i flera dagar och håller nästan på att förgås!!!
Jag är såååå sugen på rabarberkaka.... :D Måste be mamma göra varianten med hyvlat smör när jag åker upp till norrland o hälsar på om några veckor. (Varför göra själv när hon gör den så bra?) I helgen blir det kokoskakor med sonen. Vi har läst Mathias bakar kakor en hel del på sistone. Min gamla bok han tagit över... Ha en bra helg allihopa!!! |
Citat:
|
Citat:
Väldigt tråkig o enformig att läsa... Bakar hellre kakorna på riktigt än att läsa den _en_ gång till :) |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 22:52. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.