Tips på sill-inläggning
:D Ibland funkar inte "räkneverket" riktigt som det ska!!
Jag köpte 3 st burkar med inläggnings-sill, för jag skulle göra 2 sorters sill. Så långt är allt som det ska,,, och så skulle jag blanda och koka lagen. Jag hade ju 3 burkar sill,, alltså kokade jag lag så det skulle räcka till 3 burkar! :) Nu sitter jag här med lag som ska räcka till en inläggning till. Har Ni något bra tips på en god och lite annorlunda inläggning? Jag har lagt in Kryddsill och Cintronsill. |
Vitlökssill är ju min favorit....
|
Vitlökssill är gott.
Men jag måster kunna använda inläggningslagen jag redan har färdig |
Gör en löksill det är gott.
|
Lök har jag i de två andra inläggningarna
|
Apelsinsill - rivet apelsinskal.
|
Citronsill jättegått
|
Citronsillen är ju redan inlagd
Apelsinsill låter inte dumt Fler förslag? |
Inte i detta recept (du kan säker använda den lag du har över)
4 urvattnade saltsillfiléer
3 msk dill, finhackad 1 röd lök, skivad 1 bit purjolök 1 lagerblad, smulat Citronlag: 1 ½ dl vatten 1 ½ dl socker 2 citroner, saften av citronskal, rivet, lite Skölj sillfiléerna och skär i bitar tvärs över. Varva sillen i en skål eller burk med hackad dill, rödlök, purjolök och smulat lagerblad. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Dra kastrullen av plattan och rör om tills sockret har smält. Blanda i rivet citronskal. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Ställ kallt ett dygn innan servering. Dekorera med färska citronskivor. nsillen är inte färdig inlagd i alla recept Ta rivet från 2 citroner och blanda i din lag |
Det är efter det receptet jag har lagt in citronsillen, förutom att jag har ättika i lagen
|
Då skulle jag lagt in dom sista filerna lika som dom du redan lagt in
När dom är färdiga skulle jag ta upp sillen och blanda ner i någon god cremfraice blaning finns massor av olika förslag här på nätet. |
ett exempel
1 sats inlagd sill
2 dl crème fraiche 1 dl gräddfil 1 msk majonnäs 3-4 vitlöksklyftor några varv nymald vitpeppar 1 burk kalamataoliver (gärna urkärnade för enkelhetens skull). Gör så här: Plocka upp sillbitarna ur inläggningslagen och låt dem rinna av lite. Blanda crème fraiche, gräddfil och majonnäs med kryddor, pressad vitlök och urkärnade grovt hackade oliver (det ska vara rejäla bitar!). Varva sill och sås i en kruka och låt stå 1-2 dygn. Sillen håller sig ytterligare 4-5 dygn i kylen. |
På så sätt kan jag inte använda den lag har har kokat för mycket
Jag får väl försöka komma på någon god annorlunda inläggning |
Saffranssill är säkert inte fel.
|
Vitlökssill, senapssill, är på gång hos min svärdotter, hon gör de med Creme Fraiche.
Saffranssill kan vara något att fundera på |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.