Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Sök produkter   Sök i recensioner
Recensioner > Symaskiner > Pfaff 332 > Recensioner

Pfaff 332

Pfaff 332

PFAFF-symaskin från slutet av 50-talet med inbyggd broderienhet. (för moderna människor: det är dekorsömmar som avses när man pratade om broderi här) vilket ger jättemånga sömmar av dekortyp utöver raksöm och sicksack, mestadels tät-sicksack-dekorsömmar. 332 är friarmsmodellen. (annars jättelik 230, "flat" modell)

PS. Om du köper en sådan maskin - se till att broderidelen fungerar! Symaskinsagenturen t.ex. säljer sådana maskiner utan att se till att broderienheten fungerar då de säger att folk bara köper gamla maskiner för att sy raksöm och sicksack(!) DS.

Tillverkare: Pfaff
Betyg: 44444
(baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 5 ägare på Sysidan


2006-06-20 Helena .
Betyg: 4

Plus: Känns rejäl, helt och hållet av metall, inga "cams" att byta ut för olika sömmar. Kan ställa in BÅDA stygnlängd OCH dekorsömlängd oberoende av varandra.

Minus Jobbig att trä i tråd eftersom det är hål här och var man ska trä genom, inte bara "hakar" som på dagens maskiner. Måste olja maskinen då och då på mååånga oljeplatser. Och måste också vrida på rattarna då och då om man inte syr ofta för att de inte ska sätta sig och går fast. (enligt en symaskinsgrupp jag är med på)

Kommentar: Jag ville ha en billig symaskin som kan sy dekorsömmar och köpte en 230 på ebay, som är äldre modell (tyngre, flat modell) av den här symaskinen, men annars likadan innehåll. 230n hade många småfel här och var som Symaskinsagenturen inte kunde serva så jag fick en 332 istället av dem.

Jag har tyvärr ingen användarmanual för maskinen, med undantag för en tysk en för 230 som jag inte förstod ett ord av, men tack och lov så var maskinen ganska lätt att förstå genom en snurrskiva av plast som medföljde 230:n som visar alla sömmar och hur man ställer in dem. Jag antar att den skivan är viktig att ha! Utan den vet man inte alls hur man ställer in dekorsömmar eller ens vilka dekorsömmar maskinen kan göra! Det är totalt 82 dekorsömmar, rak och zigzag inte iräknad, men de 82 kan justeras ytterligare genom att justera dekorsömlängden (som är oberoende av stygnlängden) så man kan få t.ex. täta mönsterrapport eller längre, men ändå lika tät sicksack.

Maskinen känns rejäl, att man kan sy dekorsömmarna jättefort och länge.

Jag tycker maskinen är prisvärd om man vill ha dekorsömsmaskin för billing penning. (maskinens pris är 1500 kr hos butiken jag fick den från)

Om du vill köpa en sådan maskin eller andra gamla symaskiner och inte bara använda basic-grejer som raksöm&sicksack se till att fråga om allt fungerar! Och helst av allt TESTSY! Bland annat Symaskinsagenturen säljer de gamla symaskiner efter att bara ha kollat så att raksöm och sicksack fungerar. Alltså inte kollat så att hela maskinen fungerar. Det vore en skam att inte använda maskinens hela kapacitet. Och det är inte roligt att köpa en maskin i förväntan att sy dekorsömmar när den bara varit servat för raksöm&sicksack... Men tack och lov så fungerade 332 tiptop. :) Så se till att alltid fråga om huruvida allt fungerar och testsy! (inte bara Pfaff-maskiner utan alla beg maskiner)

Liknande produkter: PFAFF 230, 332, 260, 360 etc.

Kundservice: Service är jättegod, men attityden är lite dålig, i tron att folk som köper beg maskiner bara vill använda dem för "gardinsömnad".

Köpplats: Symaskinsagenturen


 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons