Nyheter | Artiklar | Bloggar | Forum | Bilder | Annonser | Recensioner | Länkar | Kalender | Medlemmar | Din sida | Om... |
Bevakningar Inställningar Sök i forum Forumregler
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från
Mainloop
Personuppgiftspolicy
2006-12-18, 18:41 | #31 |
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 294
|
Här kommer ett recept på vegetarisk Jansson som fanns i senaste "Pralin" som är en lördagsbilaga till Falu-Kuriren.
VEGETARISK FRESTELSE (4-6 personer) 10 medelstora potatisaar, mjölig sort 2 gula lökar 1 msk rapsolja 5 dl matlagningsgrädde 2 tsk kryddpeppar 1 tsk torkad, mald ingefära 1 tsk malda nejlikor 2 msk salt1 msk socker 4 msk ströbröd Skala o strimla potatisen. OBS! Potatis som ska bli frestelse eller gratäng får inte läggas i vatten när den strimlats. Då sköljs all stärkelse av och frestelsen/gratängen blir som soppa. Skala o skiva löken. Stöt kryddorna i mortel eller mal dem i kryddkvarn. "Smöra" en stor ugnsfast form med rapsolja. Varva potatis, lök och kryddblandning. Börja och sluta med potatis o lök. Tryck till frestelsen med öppen hand och slå på grädden. Avsluta med ströbröd. Grädda frestelsen mitt i 200 graders ugn ca 50 minuter. Lycka till o Smaklig måltid! |
2006-12-18, 19:45 | #32 |
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 1 377
|
Den här frestelsen låter spännande även för en icke vegeterian .Jag gillar kryddnejlika och ingefära.Men det kan väl inte stämma med 2 msk salt.
Om man har en gammal eller ny kaffekvarn stående på hyllan som prydnad kan jag rekommendera att använda den till att mala kryddnejlikerna på det doftar underbart i hela huset och det doftar mycket mer än färdig köpt. Senast redigerad av axyzvslut den 2006-12-18 klockan 21:13. |
2006-12-18, 19:52 | #33 |
Medlem sedan: maj 2006
Inlägg: 46
|
Det receptet på Jansson ska jag absolut testa! det låter som att det borde smaka juligt
|
2006-12-19, 12:04 | #34 |
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 722
|
Här har jag fått ett enkelt recept på julgodis:
1pkt VIT blockchoklad polkagrisar, efter behag men inte för många. 1 apelsin Gör så här: smält blockchokladen rör i krossad polkagris, krossa dom i en plast påse som du slår med en hammare, rivet aplesinskal och sist lite apelsinjuice, antingen pressa ut lite från apelsinen lr lite koncentrerad apelsin juicie. Bred ut på en plåt el dyl. Låt stelna bryt sen i bitar. Åsa |
2006-12-20, 08:15 | #35 |
Medlem sedan: jan 2004
Inlägg: 1 995
|
Tycker att denna disskution har varit mycket trevlig att följa.
Ibland kan jag känna att julmaten är lite för traditionell. Därför gillar jag andras tips. Vill berätta om vår tradition kring julmat. För ca. 10 år sedan hittade vi på alla som äter julbord hos oss får önska 5 saker som man vill ha på julbordet. Detta har blivit en stark uppskattad tradition. Jag lovar att det känns mycket bra att laga maten när man vet att detta är någons önskemål. Dessutom slipper man laga mat som ingen igentligen vill ha. Ni vet dom där formarna med mat som åker in och ut ur kylskåpet Ett ex. min 16-åriga dotters önskemål denna jul. * Guakamole (stavas det så?) * Jordgubbssaft (kallrörd hemgjord) * Fläskfilé * Prickig korv * Taiwook med cocosmjölk Ni inser att hon inte uppskattat ett vanligt julbord. Vi andra har dock lite mer vanliga önskningar. Mina andra 2 döttrar och jag själv har önskat kål/russin/apelsin salladen jag tidigare skrivit om. Ingen har önskat potatis så den "skiter vi i" God jul och gott nytt julbord /Bibbi |
2006-12-20, 10:33 | #36 |
Medlem sedan: maj 2006
Inlägg: 46
|
Det låter roligt men blir det inte en fasligt mass rätter på bordet? Eller det beror ju förstås på hur många men är...men ändå?
|
2006-12-20, 10:55 | #37 |
Medlem sedan: jan 2004
Inlägg: 1 995
|
Nej, man önskar mycket samma.
Jag tycker att det är enklare nu än förut. Framför allt mycket roligare. Vi brukar vara 6-7 personer. /Bibbi Senast redigerad av Bibbi den 2006-12-20 klockan 13:45. |
2006-12-20, 16:35 | #38 |
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 1 377
|
x
x
Senast redigerad av axyzvslut den 2006-12-21 klockan 18:17. |
«
Föregående ämne
|
Nästa ämne
»
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:42.