Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Kickis blogg

Kunde ju inte motstå chansen att blogga lite här också... Tänkte visa vad jag gör för något i ord och bild här. Ha tålamod; det kommer!

Pannband på stickmaskinen med bilder.

Jag gillar att jobba med bilder, både brodera, sticka, sy och rita. Jag såg att många här är intresserade av stickmaskiner så jag tänkte visa några pannband jag har gjort. Jag har stickat dem på en Silver Reed SK-840 och själv ritat mönstret i DesignaKnit till vovvarna och tassarna och pumporna, stjärnorna tror jag fanns i programmet när jag köpte det.

Vitt pannband med svarta tassar.

Mössa, gjord som ett pannband med så fortsatte jag att sticka kullen.

Kornblått bannband.

Pumpor, visst blev de söta?!

Klassiskt stickmönster.

Alla pannband/mössor är stickade i Forsell Superwash 4-ply. Jag lovar att även om garnet är tunt så är det ull och ingen fryser om öronen i dessa!

Postat 2012-05-24 11:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tova stickningen i tvättmaskinen och håll tummarna!

Efter symässan i Malmö i våras hade jag köpt en hel del förgarn av Ullcentrum. Det skulle bl a bli en väska.

Jag hade länge varit avundsjuk på alla fina väskor som en del har i ull, som ser så "hemslöjdaktiga" ut, och nu skulle jag ha en själv.

Förgarn är mycket löst, det är sådant man fäster med när man startar spinnmaskinen. Jag tog fram stickor 10 och satte igång, en tråd förgarn och en tråd vanligt ullgarn tunnt tvåtrådigt. När den var stor som en filt nästan gjorde jag handtag och sydde jag ihop den.

Man behöver ju inte sticka så fint, för det kommer inte att synas sedan. Jag hällde på en skvätt grönsåpa och slängde in den i tvättmaskinen. Jag startade bomull 60 grader och höll tummarna...

Här är resultatet; visst ser den fin och hemslöjdig ut?!

Första bilden är tagen när den nästan täcker en hel tvättvinda, andra bilden står den i en vanlig skrivbordsstol, så visst har den tovat i hop sig!

Postat 2012-05-22 09:51 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons