Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Kickis blogg

Kunde ju inte motstå chansen att blogga lite här också... Tänkte visa vad jag gör för något i ord och bild här. Ha tålamod; det kommer!

Ursäkta mig...

Hej, har inte varit inne här på ett tag. Trodde att det fortfarande gällde att bara en av de nya bilder man lägger upp syns och de andra hamnar på min egen sida.

Det var inte meningen att dränka er alla i mina tomtar, trodde som sagt bara en skulle vara med... 

Men nu är det gjort och jag önskar er alla en riktigt mysig jul.

Postat 2012-12-14 10:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Igelkottar och brillor!

I vår trädgård har vi ett stort Magnoliaträd. Runt trädet är en rabatt med bl a nejlokor och rudbeckior. Grenarna på trädet hänger ner i marken och nu när jag skulle snygga till trädgården fick jag för mig att klippa av dem. Jag stod och tittade på trädet med en seckatör i handen när jag såg en liten igelkott som byggt bo under grenarna, så jag lät alla grenarna vara kvar; kul att bo granne med en igelkottfamilj!

Jag hade tovat mig en nåldyna som skulle föreställa en igelkott, men tycker nu att den mest ser ut som ett marsvin...Den fungerar i alla fall alldeles utmärkt och jag har fler försök på tork. Återkommer till det.

Min man är expert på att sprida glasögon i hela huset så jag sydde en förvaringskorg till honom. Hade några bitar blått tyg som jag broderat på för att prova nya symaskinen, lade till en ruta med text och sydde ihop. Mönstret har jag köpt på Quiltameva i Malmö. Mycket användbart mönster så det blir nog flera korgar!

Bra att sy av småbitar, för jag provar ofta olika broderier innan jag använder dem till något speciellt ändamål, så det resulterar i många små tygbitar som det är kul att göra något nyttigt av.

Jag gillade fjärilen, den är snygg i gult och lime också, hittade den som gratisfil på en broderisida.

Tovat
Postat 2012-06-20 08:03 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Pannband på stickmaskinen med bilder.

Jag gillar att jobba med bilder, både brodera, sticka, sy och rita. Jag såg att många här är intresserade av stickmaskiner så jag tänkte visa några pannband jag har gjort. Jag har stickat dem på en Silver Reed SK-840 och själv ritat mönstret i DesignaKnit till vovvarna och tassarna och pumporna, stjärnorna tror jag fanns i programmet när jag köpte det.

Vitt pannband med svarta tassar.

Mössa, gjord som ett pannband med så fortsatte jag att sticka kullen.

Kornblått bannband.

Pumpor, visst blev de söta?!

Klassiskt stickmönster.

Alla pannband/mössor är stickade i Forsell Superwash 4-ply. Jag lovar att även om garnet är tunt så är det ull och ingen fryser om öronen i dessa!

Postat 2012-05-24 11:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Maskinbroderi att göra mönster - lite tankar och tips

Sitter och gör mönster att brodera på väskor, tänkte på examenspresenter. Har kommit på några tips att dela med mig av till andra nybörjare. Jag har en Husqvarna Viking 600E med grundprogram. Vet inte om tipsen är användbara till andra maskiner och program.

* Försök att förenkla bilden i ritprogrammet du använder innan du gör stygnsättning i syprogrammet. Är bilden plottrig kan syprogrammet föreslå alltför många nyanser till varje block och då blir det inte så snyggt.

* Vill du inte ha blocken broderade utan bara göra konturer, typ redwork, så rita tydliga konturer där allt väsentligt är med på originalbilden, och sedan kan du välja vilka block du vill sy och helt enkelt hoppa över de fyllda blocken. Det finns ju tilläggsprogram som man kan rita redwork osv i men om man som jag i skrivande stund bara har grundprogrammet så är det en genväg.

* Jag ritar de flesta av mina bilder i Paint (finns som standardtillbehör i Windows) och i Corel Photopaint. Jag lägger ner mer tid i de programmen än i programmet som följde med symaskinen, sedan går jag in i Autopunch och stygnsätter. 

* Ett bra tips är att ta en märkpenna som går bort och göra en markering var ramen sitter på tyget, det kan ju hända att man råkar öppna den när man byter bobbin.

* I Husqvarnas program finns i startmenyn något som heter Paste Design. Det är jättebra för att öppna olika brodyrfiler, om man t ex laddat hem en gratisfil i ett annat format. Tänk då på att välja All Embrodeiry Files när du ska öppna den sparade brodyrfilen, annars ser du den inte i rullistan.

* Ibland om man syr många små block i olika färger så kan man behöva ta en paus och klippa rent trådarna mellan blocken, så blir det inte så svårt att komma åt sedan.

* Om du syr många block i samma färg så stäng av autoklipp (symbolen med en sax på symaskinen som lyser när den är på) för då kan du lätt starta nästa block utan att maskinen måste fästa tråden igen.

Det här var några tips, jag återkommer säkert med fler efterhand som jag lär mig, skulle vara kul om någon fortsatte blogga om detta, så lär vi oss av varandra.

Postat 2012-05-23 19:36 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tova stickningen i tvättmaskinen och håll tummarna!

Efter symässan i Malmö i våras hade jag köpt en hel del förgarn av Ullcentrum. Det skulle bl a bli en väska.

Jag hade länge varit avundsjuk på alla fina väskor som en del har i ull, som ser så "hemslöjdaktiga" ut, och nu skulle jag ha en själv.

Förgarn är mycket löst, det är sådant man fäster med när man startar spinnmaskinen. Jag tog fram stickor 10 och satte igång, en tråd förgarn och en tråd vanligt ullgarn tunnt tvåtrådigt. När den var stor som en filt nästan gjorde jag handtag och sydde jag ihop den.

Man behöver ju inte sticka så fint, för det kommer inte att synas sedan. Jag hällde på en skvätt grönsåpa och slängde in den i tvättmaskinen. Jag startade bomull 60 grader och höll tummarna...

Här är resultatet; visst ser den fin och hemslöjdig ut?!

Första bilden är tagen när den nästan täcker en hel tvättvinda, andra bilden står den i en vanlig skrivbordsstol, så visst har den tovat i hop sig!

Postat 2012-05-22 09:51 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Maskinbroderad Westie

Jag har under vintern stickat mössor och pannband med Westiehundar på och sålt. Nu tänkte jag prova lite olika saker med maskinbroderier. Jag ägnade några dagar och, det skall villigt erkännas, en hel del fula ord på att rita en Westie, provbrodera den och rita om... suck.

Men nu är jag rätt nöjd med resultatet och jag fick tag i ett härligt velourtyg med lite lugg i att brodera konturer på. Jag tänkte använda det till att applicera på en väska och/eller en kudde.

Maskinen hoppar ju lite när den broderar, så det blev en hel del långa trådar att klippa, först såg det ut så här:

Efter att hag glatt kastat mig över den med saxen och pillat bort all Magic Aqua så blev detta resultaten:

Så nu ska jag fundera ut vad jag ska applicera den på, och hoppas återkomma med bilder på ett färdigt arbete.

Postat 2012-05-22 01:27 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Måndag är sådan dag man ska ta tag i saker, eller?

Jag har länge funderat på att lämna in den gamla hederliga Husqvarnan på service. Den är från 1957, grön och fin. Genom åren har vi bytt diverse drivremmar och skött om den, men nu blev det dags att inse att en fackman skulle få sköta om den.

Jag har ju fler symaskiner, men den gamle gröne är utmärkt till nyttosömmar och jag kommer verkligen att sakna den, men SymaskinsArne lovade att jag får hämta den på måndag om en vecka.

Under tiden kanske jag hinner redigera alla digitala foton och publicera en del av dem här, eller på min andra blog. Jag ritar mönster för maskinbroderi själv och broderar dem på min Husqvarna Viking, den går ju att med ett enkelt handgrepp göra om till en vanlig symaskin. Grejen är ju att när den broderar en bild som jag kanske vill ha på ett väsklock, kan jag ju sy resten av väskan på den gamle gröne under tiden. 

Jag gillar att sticka också, både manuellt och på maskin, där jag också gör egna ytmönster i DesignaKnit. Det är roligt, det som gör det snäppet roligare med maskinbroderi är att man inte är lika bunden till antal färger per varv, denna nya frihet i bildhantering får mig att hissna av lycka.

Jag är ju en bild-människa mer än en sy-människa, men eftersom jag har lärt mig bli en bild och stickmänniska så är jag optimistisk inför sygrejen.

På den här sidan finns ju tips från kunniga människor som är gentila nog att dela med sig av sin kunskap, Internet och inte minst Youtube är ju också utmärkta källor när en nybörjare som jag vill veta hur man gör något. Man kan köpa böcker, tidningar och gå på mässor och se hur andra gör, och sedan gäller det gamla ordspråker: övning ger färdighet!

Det här är mitt första bloginlägg här, jag vill bara säga tack till alla underbara människor som delar med sig av sin kunskap, inspirerar med sina bilder och skriver bloggar och i forumet och gör denna sidan till en sådan källa till glädje och nytta!

Inspiration Övrigt
Postat 2012-05-21 19:25 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons