Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

Då är vi igång

Nu har vi nästan allt material hemma för att börja med årets sista utmaning? Vi hade sådan tur när vi var till staden i tisdags och hittade hatt och stövlar på Myrorna. Vi hade dubbeltur för de reade allt med 50% p.g.a. att de ska renovera lokalen. De ska "bara" kläs med blått tyg och svart lack. Vi hade dessutom trippeltur för vi hittade det randiga tyget som jag letat länge efter. Det blåa och svarta tyget fanns redan i min egen tygrotta.

Igår började vi tillverkningen, man får verkligen ta ett steg i taget så det blir rätt. Nu är grunderna för jackan och byxorna klara och idag fortsätter vi med detaljerna till dem. Ni får hålla tummarna att turen håller i sig för vi har inte tid med krångel.

Jag smet emellan med en toille till en t-shirt till mig, som jag tänkt göra till vår semester. Jag sydde provmodellen i ett tyg från grottan och jag tror den duger att använda på "riktigt" vi får se när jag lagt upp ärmar och längden, brunt är ju inte min färg men vem vet. Den riktiga har jag tänkt göra i ett tyg som jag köpte i Holland när vi var där i somras som är mera i mina färger.

Nu är snart Endine här så det är bästa jag gör lite nytt som hon kan prova.

Åtterkommer med rapport om hur det fortskrider.

Ha det så gött till dess.

Postat 2011-12-29 08:55 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

NYA UTMANINGAR

Så var julhelgen över och alla julklappar utdelade. Barnbarnen fick en ny varsin mysrock med ängelbroderi på

deras som jag sydde 2006 hade blivit alldeles för små, men de har inte velat ha några andra. I år verkar det som att de tyckte de nya var ok. http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=81905&set=lp 

Det har blivit mycket änglar till julen men det går att ha änglar året runt tycker jag. 

Jag har sytt ett provexemplar på en one-pieceoverall till yngsta barnbarnet och tänkte att hon skulle få vara med och välja tyg till den "riktiga". Jag använde billig fleecepläd från Rusta för 20:- och ett blixtlås som jag hade sprättat bort från en gammal klänning. Hon blev lite ledsen när jag sa att den bara var ett prov för hon ville ha den också och så blev det. Nu har hon provoverallen och den "riktiga" får vi handla tyg till nästa år.

Den här kostade bara 20:- och duger att mysa i hemma tycker hon.

I morgon är det dags att börja med nya utmaningar. Äldsta barnbarnet "cosplayar" och till trettonhelgen ska hon på ett convent och till dess ska jag sy nya kläder till henne. Kläderna ska nog gå bra men den stora utmaningen är att fixa hatt och stövlar. I morgon ska vi se om vi kan hitte några stövlar och hatt hos second hand affärer. Jag hoppas att vi hittar några stövlar som vi kan klä om, hatten får jag i värsta fall försöka knåpa ihop om vi inte hittar det också som vi kan klä om.

Jag återkommer med rapport om hur det gått.

Ha det så gött alla till nästa gång.

Postat 2011-12-26 22:06 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det finns massor med ÄNGLAR

"Änglar finns dom?" hette visst en film en gång för länge sedan och visst gör dom det. Det finns många sorters änglar

Jag sydde lite kläder till många söta änglar som dansade på en julshow och de var så tacksamma, tyvärr hade jag inte möjlighet att se dem på scenen utan bara när de provade dem i träningslokalen. De ser bättre ut på scen och med rätt ljus.


Jonic textil är änglar som hjälpt mig flera gånger med tyg som varit svårt att få tag på bl.a. räddade de mig och mitt barnbarn då jag behövde ett lååångt delbart blixtlås till hennes cosplaydräkt. 

http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=79407

Nu har de hjälpt mig så att jag snabbt fick 30 m grå bävernylon då de inte hade så mycket på lager. Det ska bli overaller till 15 dansare som ska vara med på en danstävling 30 januari samt föreställningar och turné till våren.

Bibbi Lundgren är en riktig ängel som alltid har snabb service och är så trevlig att beställa ifrån och de gånger jag beställt en fyndpåse därifrån så tror jag hon handplockar den till mig för jag har alltid fått sådant jag nästan genast har använt. Senaste påsen innehöll bl.a. ett vitt blixtlås, lite blandning av resår och en trådrulle i en färg som nästan var slut hos mig. Varje gång jag beställt en sådan är det lite julafton.

Igår fick jag höra att jag är en ängel också. Jag hjälpte en gammelfarmor att sy 2 hängselbyxor till sina barnbarnsbarn (2 år gamla). Hon hade varit på en systuga och börjat sy dem ,efter ett mönster de hade. De hade klippt ut dem åt henne och hon hade börjat sy ihop dem men det blev bara tok. De som hade systugan kunde inte hjälpa henne och få dem färdiga.  Jag blev så ledsen när jag såg hur de gjort, bl.a. hade de bara klippt ut bakbyxor och inga frambyxor.

http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=81831

Igår kom hon hämtade dem och var så glad att de blev färdiga till julen. Hon var en riktig ängel själv och hade med sig lite hjortron till mig, jag älskar hjortron.

Jag har broderat änglar/feér på mysrockar jag sytt till barnbarnen som de ska få i julklapp. Foto på dessa kommer efter jul.

Många på sysidan är änglar och ställer upp och hjälper till med idéer och tips. Det senaste som jag gjort efter att kikat här på sysidan var en julgran som nu hänger på en av våra ytterdörrar.

http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=81832

Snart kommer mina små änglar (barnbarnen) hit och vi ska mysa en stund.

Ha det så gött alla och jag hoppas ni får möta många änglar.


Postat 2011-12-19 18:05 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tyvärr vann inte Maria drömstipendiet

Tack alla som hjälpte till att rösta på "min" Maria så hon skulle få drömstipendiet. Hon var på andra plats efter omröstningarna men sedan fick hon tyvärr inte juryns röst. 

Vad har mer hänt sedan sist och vad är på gång?

Änglatunikorna är klara och ska levereras på måndag, halsduken till gubben är klar och några flaskpåsar har det blivit också. 

Jag har upptäckt att vårt förråd av grytlappar har minskat så jag har sytt ett par nya hjärtegrytlappar. Visste ni att grytlappar kan gå själva? Det visste inte jag men våra kan det ibland. 

Lite jul har det börjat smyga in i vårt hus också, gardinerna är uppe och ljusstakar och stjärnor är på plats. När jag fyllde år fick jag flera fina blommor som pryder våra fönster i både köket och vardagsrummet.

   

Idag tänker jag testa plisségaffeln jag köpte av Bibbi. Det ska bli 2 kjolar till barnbarnen, det ska bli spännande. Jag återkommer med rapport nästa gång.

Flickorna behöver också nya mysrockar så det blir nog ett par till julklapp ocm jag hinner, fleece är inköpt i alla fall och mönster är klart.

Jag har däremot inte börjat på Endines Cosplaykläder än delvis beroende på att jag inte hittat allt tyg än, det blå-vitrandiga var svårare än vad jag trodde att hitta, någon som vet var jag kan hitta det. Jag har en reservplan med att sy band på blått tyg, men det vore skönt att hitta "färdigt" tyg.

Buthlier & Öhrlunds böcker är inte riktigt i min smak så jag sparar ett par till senare och testar en bok av Patricia Cornwell istället, hon är en ny författare för mig. Jag tillbringar en stund i vårt fina gym varje dag och även då lyssnar jag på böcker, det fungerar perfekt. Vi har ett gym i vårt hus som vi har tillgång till när vi vill och det tycker jag är riktig lyx.

    

Massor med maskiner och bastu.

Nu är huvudet fullt av "vill-göra-saker" efter rundan här på sysidan, det är inte klokt vad mycket fint ni gör. Tack för inspirationen.

Jag önskar er alla en mysig andra advent.

Postat 2011-12-04 12:20 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons