Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

Syerska eller bakerska

Älskar barn som gör eget språk. Häromdagen frågade en tös om jag var syerska eller bakerska hon tyckte jag var båda två. Kanske hon har rätt för den senaste tiden har det varit mycket av allt. Tårtor och cup cakes är min specialitet numera, men det blir lite matbröd också.

Rensningen i tyggrottan fortsätter, nu har det blivit lite mobilfodral och symaskinshuvor. Jag trodde det skulle bli lugnt så jag tänkte att även brother-maskinerna behövde dammskydd.

 

Symaskinshuvorna finns i mitt album. 

http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=80934

Barnbarnen har också fått sitt, nu är det yngsta barnbarnet som fått en Catgirl-dräkt. Även den är sydd med fynd från min privata tyggrotta. Bild finns också i mitt album. 

http://www.sysidan.se/albums/admin/viewpic.htm?ID=80935

Strumpor stickas för fullt framför TV:n på kvällarna och går åt som smör i solsken till dotterns elever.

Ljudböcker som jag läst sen sist är Svinalängorna den var så där. Carin Gerhardsens 4 böcker om Hammarbypolisen kan jag rekommendera, de är sådana som man bara slukar. Nu ska jag lyssna på 3 böcker av Mikael Bergstrand, en ny författare för mig, så jag återkommer med rapport när jag läst dem.

Ikväll kommer 2 stycken tjejer som jag ska sy kostymer till och provar toiller. Jag har sytt kostymer till dem tidigare  http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=59679&set=lpmen tyvärr hittade jag inte mönstren utan måste göra nya och de ska vara klara den 11/11. 

I helgen som kommer ska jag nog försöka ta en tripp till syfestivalen, kanske vi ses där.

Ha det så gött så länge

Postat 2011-10-31 13:20 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

LITEN HAR BLIVIT STOR

Tänk vad tiden går. Igår fyllde mitt äldsta barnbarn 14 år, det var inte länge sedan hon kröp omkring på golvet tycker jag.

Hon är en riktig "Harry Potter"-fan bl.a. och hade önskat sig en rock liknande den som de har. Som vanligt bad jag om en bild och sedan gjorde vi lite justeringar i modellen efter hennes önskemål. Igår blev den färdig och den fick hon tillsammans med ett par gröna byxor som jag sytt och broderat ett märke på. Bilder finns i mitt album. 

http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=80524

Jag fortsätter och rensar i min "tyggrotta" (det tar aldrig slut) och i måndags hittade jag ett "stickat" tyg som jag köpt på syfestivalen för många år sedan, men som jag inte vetat vad jag skulle göra med. Nu blev det en lite längre väst, mycket enkel modell.  Jag sydde på ett par fickor också och dessa fodrade jag med tyg som blev över efter barnbarnets rock,  annars hade de blivit för sladdriga.

Jag hittade också ett vinrött tunnare blankt jerseytyg som jag sydde en polotröja av och den fick ett litet broderi ton i ton.

 

Jag älskar att lyssna på böcker också, man får en massa gjort samtidigt som man "läser" en bok. Nu har jag läst 3 böcker av Marianne Cedervall som är så bra. Har ni inte läst dem så gör det, de handlar om två kvinnor som är så härliga. När man lyssnar på böckerna så är det två uppläsare, den ena läser på gotländska och den andra på norrländska precis som kvinnorna i boken kommer ifrån. Jag tror att det gör att man lever sig in i böckerna lite extra.

Nu har jag laddat MP3:n med Svinalängorna så får vi se vad jag tycker om den.

Ha en riktigt mysig dag det ska jag ha.


Postat 2011-10-12 11:15 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

LITE BLANDAT HÖSTPYSSEL

Jag har fått en fråga om jag skulle vilja sy lite kassar med bröstcancerrosen och sälja till förmån för bröstcancerfonden och sådant kan jag inte säga nej till. Så det blir några kassar i år också där hela summan går till fonden. 


Igår fick jag 5 rullar á 25 m cerisrosa sidenband och är 15 cm breda, från en väninna som fått fel färg och kunde inte använda dem. Nu har jag något att klura på, vad kan man göra med det. Förslag mottages tacksamt.


Jag har fodrat "Harry Potter"-rocken och barnbarnet har provat in längden m.m. Det återstår bara att lägga upp den, göra knapphål och slå i knappar (det ska vara jeansknappar) och fästa tampar på fickor och i ärmar. Det kommer nog bli ca 30 knappar. 

Nu ska jag fortsätta med byxorna jag precis klippt ut och som barnbarnet ska få, hon har valt grön färg på dem och vill ha dem till rocken.


Lite annat blir det också gjort mellan varven, t.ex. stickar jag sockar för fullt framför TV:n, dotterns elever och kollegor vill ha dem på dansskolan. Jag stickar dem i enkel modell som tubsockar och vill de inte ha i någon speciell färg så gör jag av garnrester.

Ni får ha det så mysigt och kula höst med stearinljus.


Postat 2011-10-06 14:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons