Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

KÖRSBÄRSBLOMMANS DAG

Jag måste bara dela med mig. Idag var vi i stora staden och promenerade och hamnade i Kungsträdgården där det var körsbärsblommans dag. Det var helt underbart med alla träd som stod i full blom och när vinden svepte förbi så snöade det körsbärsblommor så hela marken var nästan rosa.    

 

Efter en god matbit så for vi hem och då vart det dags för barnbarnen att komma och prova sina klänningar. Jag har också börjat på en "magväska" som jag tänkt ha på semestern om 2 veckor, bild kommer när den är färdig.

En riktigt trevlig valborg och första maj önskar jag er

 

Postat 2011-04-30 18:29 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vardag och nya uppdrag.

Jaha då var påsken över och det är vardag igen. Det har varit en fantastisk påsk med mycket sol, god mat och flera födelsedagar. Min lillebror fyllde år den 18:e, en kär väninna den 20:e, min exsvärson den 21:a, min svåger den 23:e och vår vän och granne fyllde 70 år igår den 25:e. 70-åringen uppvaktade vi med en slipskudden som han blev så glad över, den finns i mitt album nu på festen den 7 maj blir det annan present. Den 24:e var det fest på dansskolan som firade 10 år med linjerna, tänk vad tiden går.

Mellan varven så har jag sytt lite på de uppdrag jag fått av mina barnbarn och deras kamrater och igår fick jag ett nytt uppdrag. Yngsta barnbarnet ska ha kändisfest i skolan lördag den 6 maj och igår bestämde hon sig vem hon ville vara efter googlande tillsammans med moster. och den här blev det, så nu blir det liten tur till tygaffären denna vecka också.

 

Jag är så glad att få sy så roliga kläder då det skiljer sig lite från att sprätta och laga.

I morgon är det genrep på dansskolan och sedan åker de på sin turné, det ska bli spännande att se hur det ser ut med alla kläderna. Kanske det kommer lite bilder därifrån. Dotterns byxor blir klara idag så de får hon i morgon.

Ha det så gött till nästa gång


Postat 2011-04-26 11:20 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Utmaningar och Glad Påsk

Nu har jag fått beställning på mina nya uppdrag av mina barnbarn och deras kompis. De ska på upcon och närcon och allt vad det heter. Man får lära sig nytt hela tiden av dessa underbara barn. Det har visst något med "Cosplay" att göra och för er som inte vet vad det betyder så skulle jag förklara det som modern japansk maskerad. I går var vi och handlade tyg och det blev en hel del + lite till. Varför kan man inte låta bli att köpa tyg som man inte hinner göra något med på en gång, tyvärr så blir de tygerna hyllvärmare ganska länge.

Den här har jag börjat på och det är dags för provning idag, lite knepigt att få till "västen" men jag tror att jag lyckats.

Den här kappan/jackan ska bli  vinröd och med huva också enligt önskemål från barnbarnet. Det är mycket detaljer på den här så den ska bli spännande att göra.

Och detta är den sista för denna gång, det ska blli roligt att testa att sy handskarna, är det någon som gjort det och har några bra tips så tar jag tacksamt emot dem.

Utöver dessa utmaningar så har jag lovat dottern att hon ska få några byxor som hon kan ha på turnén. Jag håller också på med en slipskudde till grannen som fyller 70 år nästa vecka men som tur är så ska han inte firas förrän den 7 maj så jag har lite tid på mig med den.

Om jag inte hinner till partyt på Blåkulla i morgon så vet ni varför och jag passar också på att önska er alla en riktigt

GLAD PÅSK

Cosplay-kläder
Postat 2011-04-20 10:29 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Efter en jobbig tid kommer solen

Ja nu är det ett tag sedan jag var här, men det har varit lite rörigt ett tag.

Barnbarnet har bhövt skjuts lite hit och dit och nu har hon börjat på sjukgymnastiken också, men det går framåt som tur är, snart kanske hon kan slänge den ena kryckan i alla fall.

I torsdags begravdes vår vän och efter det var det en minnesstund i vår lokal som vi har i vårt område. Vi var några grannar som ordnade allt så min väninna inte behövde tänka på det. Jag tycker det blir svårare och svårare med begravningar och till den en del beror det på att numera så är de mer personliga än tidigare. samtidigt tycker jag att det är just det som är så skönt att det inte alltid är så tungt.

Nu är alla danskläder klara och nästa vecka är det genrep och då får ni hålla tummarna att allt fungerar för sedan åker ena gruppen på turné.I år går turnén till Skara den 29 april, Gislaved 1 maj och Torsby 3 maj. Har ni möjlighet att se dessa så tycker jag ni ska göra det.  http://www.danscenter.se/danslinjer här kan ni se vilka jag sytt till de senaste 10 åren. 

Gubben ställde upp som modell så nu finns han i mitt galleri med sin tröja. Den har han använt många gånger redan så han är nog nöjd med den.

Nu är det dags att ta tag i lite nya projekt, vad det blir återkommer jag med, men jag kan säga att det är lite utmaningar för mig i alla fall.

Nu ska jag ta mig en lång härlig promenad i solen och bara njuta.

Postat 2011-04-17 10:42 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

1 april ett bra datum som man inte glömmer så lätt

tänk vad tiden går idag är det 44 år sedan vi gifte oss, det var inte meningen att det skulle bli 1 april, men så blev det. Roligt hade vi när vi planerade bröllopet och brainstormade om alla aprilskämt som vi skulle utsätta våra gäster med. Nu blev det inte så farligt men det viktigaste skämtet håller fortfarande. För 4 år sedan bad jag Gunilla att försöka stygnsätta vår bröllopsbild och det gjorde hon med den äran och den tavlan är så fin att ha över sängen.  http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=25268 .

När jag fyllde 50 år så fick jag en tavla som en konstnär målat efter vårt bröllopsfoto och i fredags fick syn på en annan tavla som den konstnären målat och det var vår kung. Nu kan vi skryta med att vi blivit porträttmålade av samma konstnär som kungen.

Idag är det lite lugnt i syrummet, lite strykning av danskläder och sedan har jag ritat ett mönster till en jacka till ena barnbarnet. 

Idag firar vi enligt traditionen med filé Oscar och en lite bakelse framåt kvällen.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg

Postat 2011-04-01 11:47 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons