Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

Nytt avtal med barnbarnet

Ja nu har jag börjat vänja mig vid att vara pensionär. I helgen tog vi det bara lugnt, åt lite gott, drack ett glas vin och tittade på flera DVD-filmer som vi inte hunnit se tidigare.  I måndags var vi i staden och åt en god lunch och sedan på bio. Idag har jag varit hos min hudvårdstjej och fått fötter och ansikte fixat och nu mår jag så bra. Nu på söndag åker vi en vecka till Fuerteventura och njuter av lite värme. 

Igår när jag var hos tandläkaren gick jag in till garnaffären och köpte garn till en lite tjockare väst till mig. Jag hade tänkt ha med den och sticka på semestern, men den är snart klar så jag får väl hitta på något annat att ta med. Jag skulle vilja virka en långväst i bomull, men det var så länge sedan jag virkade så jag är osäker på om jag kommer ihåg hur man gör.

Nu har jag ett "avtal" med yngsta barnbarnet, hon har designat en mössa som blivit populär i hennes skola så hon undrade om jag inte kunde göra några till "för du tycker ju det är så roligt att sy mormor". Hon föreslog att vi skulle dela på förtjänsten. Hon säljer och designar, jag syr och fixar tyg. Kostnaden för materialet drar vi av från priset och sedan delar vi på resten det är väl bra mormor tyckte hon och jag höll med. Hittills har hon sålt 8 mössor och jag får tömma mina hyllor lite det är inte så dumt. 

 Så här ser mössorna ut med långa "öronlappar" som slutar med vantar och öron på. Jag har föreslagit att vi ska slopa öronen så kan de vända mössan men det har inte godkänts. 

Ha det så bra alla och skäm bort er.

 

Postat 2010-11-24 15:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bästa helgen

Tack alla som gratulerade mig på min födelsedag i lördags. Denna helg var den bästa jag upplevt på länge. 

Det började på fredagen redan med grattiskort och presenter från några väninnor bl.a. presentkort till Ticnet. På lördag fm kom svärmor och svåger med en fin tavla. Min mor broderade mycket och när hon dog 1994 efterlämnade hon några halvklara broderier. En tavla som hon hunnit brodera svanarna på tog min svärmor hand om och nu fick jag den färdigbroderad och inramad i present.

På kvällen var vi tillsammans med goa grannarna och åt gott och tittade på Jerry Williams på Tyrol. Vilket ös det är i den gubben.

På söndag kom sedan min lillebror med fru, hans 5 barn med respektive och barnbarn. Min döttrar med barnbarn, totalt var vi 25 st som träffades många av oss för första gången. Vi kikade på gamla filmer från förr och lite bilder också. Tekniken är ju fantastisk idag.

Min äldsta brorson ska flytta till Indien på nyåret och tyckte absolut att jag skulle komma och hälsa på dem och shoppa tyger m.m. Innan jag åker till honom har han lovat köpa lite broderitråd till mig så jag kan testa hur det fungerar med min maskin.

Bibi har tuggat sönder sin tand så nu måste jag in till staden och skaffa en ny till henne innan jag kan sy min "Badstrandsväska". Mössorna och sångpåsen har jag hunnit göra nu och de levererades idag samt baddräkten till mig själv är också klar.

Nu kan jag kanske ta tag i lite "vill-göra-grejer" , men ibland går luften ur när alla "måste-grejer" är klara. 




Postat 2010-11-17 15:12 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En fantastiskt rolig höst

Jag var också på syfestivalen i helgen och tycker att det blivit ett riktigt lyft sedan den flyttade till Älvsjö. Inga långa köer och ljust och luftigt, jag lyckades naturligtvis komma hem med lite godsaker. Förutom lite garn och tyger så köpte jag två nackkuddar som är bara så sköna. De ska gubben och jag ha med oss när vi är ute och flyger bl.a. Vår nästa flygtur kommer närmare och närmare den 28 november åker vi till solen en vecka och det ska bli skönt.

Hösten har varit lite mycket men fantastiskt rolig. Den roligaste helgen har jag nog framför mig ändå, på lördag kväll ska vi och våra 6 goa grannar gå och se Jerry Williams och äta gott. På söndag kommer alla min brors alla barn och barnbarn samt respektive och mina barn och barnbarn. Några av dem har aldrig träffats så det ska bli så roligt och det tycker de också.

Bibi och jag jobbar på som vanligt, jag har sytt ett par byxor till en granne och överraskade henne med en brodyr på dem.

 

Nu är jag snart klar med min baddräkt också och den verkar bli bra ingen bild kommer dock på den. Sedan har jag fått önskemål om två sångpåsar och den ena är snart färdig. Ett par fleacemössor med vantar har jag fått "beställning" på också och det kan jag ju inte säga nej till eftersom det är barnbarnets kamrater som vill ha dem och det är hon som är designer. 

Jag har också fått en massa inspiration på sysidan nu inför julen så jag hoppas hinna med lite sådant också.


Postat 2010-11-10 17:32 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons