Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

En rolig höst som väntar

Jaha då är man tillbaka i vardagen igen och det är inte så dumt det heller. Under semestern i Tunisien stickade jag en vintermössa och det verkar som den kommer att behövas fortare än man önskar. Det är roligt att ha kommit igång med stickning igen efter många års uppehåll, hittills har det blivit en tröja till dottern och mössan. Jag har köpt garn till en tröja till mig själv och sedan ska jag sticka svart- och vitrandiga långa benvärmare till ena barnbarnet så hösten är inbokad.

Jag har lite annat roligt och tokigt inbokat under hösten också. Det tokigaste är nog att jag ska på en modefotografering!!! Det är min kompis som bokat in mig, tänk vad man kan få vara med om även på äldre dagar.

Kursen där jag ska få lära mig att sy underkläder blir av och det ska bli roligt. I måndags var jag på en intruktionskurs i japansk paketinslagning och den har jag redan haft användning av igår och idag då två av våra grannkompisar fyllt/fyller 65 år. 

En hel del annat roligt ska jag också göra under hösten, men det bästa med att kommit hem är att få jobba med brorsorna och Bibi igen. Jag planerar att ändra några t-shirts så de blir lite roligare och sedan har jag blivit sugen att göra ett vitt kuddfodral.

Ja som ni ser är det en hel del som jag både vill och ska göra, ni kommer säkert få rapporter hur det går

ha så gött till dess.


 

Postat 2010-09-29 13:40 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Dags att klä på maskinerna

 

Idag åker vi till Riga för ett par dagar och på lördag blir det en tripp till Tunisien. Det ska bli både skönt och roligt vi har inte varit på någon av dessa platser.

Nu har jag haft en lugn period och har för första gången på länge sytt en klänning till mig själv med tillhörande väska. Väskan gjorde jag vändbar på ena sidan samma tyg som klänningen och på den andra broderade jag lite påfåglar. 

Lite annat som jag gjorde igår kan ni se på bilden nedan. Det är en groda till barnbarnets Cosplay-kläder det ska visst vara en sådan också. Jag har broderat en handduk till gubbens nya golfväska och på en t-shirt till mig som jag fått lite fläckar på. Jag hann sy en singoallablus och tyllkjol till en liten tjej samt förlänga ett par byxor till grannen också.



Nu ska jag klä på mina maskiner så de får vila medan jag är på semester och sedan packa en liten väska till oss.

Ha det så gött till nästa gång.


 

Postat 2010-09-14 09:47 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mera "BARA"


Jag fortsätter bara med att  berätta om "bara".

Jag har precis haft besök av en tjej som jag lovat hjälpa lägga upp jeans till och tro det eller ej, men hon hade en väst med sig också. Hon undrade om jag inte "bara" kunde sy in den lite i sidorna. Hon hade fått den av sin mor och den verkligen fin, brun med foder och satt bra i övrigt på henne. Sedan hade hon också med sig en munkjacka som blixtlåset hade gått sönder på och undrade om jag inte "bara" kunde byta det också.

Blixtlåset tackade jag nej till då jackan va gammal och skulle nog inte hålla att sprätta i, ojdå sa hon måste du sprätta kan du inte bara klippa bort det gamla och sy i ett nytt? Jag stod på mig och sa ett det ville jag inte göra så den fick hon ta med sig hem igen. Västen visade jag henna att jag måste sprätta både foder och västen innan man kan "bara" sy in den, även här trodde hon att man "bara" kunde nypa ihop och sy en ny söm. Den lovade jag dock att jag skulle hjälpa henne med då den var alldeles ny och värd att ändra.

Jag har också lite t-shirts som jag ska lyfta i axlarna och lägga upp och det är väl inte så märkvärdigtmen inte är det "bara" heller.

Idag har jag "bara" sytt en ny klänning till mig själv och det gick faktiskt riktigt bra, men jag vet inte om jag trivs i den så vi får se om det blir den jag kommer ha på lördag eller om det blir något annat.


 

Postat 2010-09-06 17:25 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Livet är fullt av utmaningar

 

Idag är jag lite orolig min yngsta dotter landade i Teheran i går kväll. Hon ska tillbringa sin semester där tillsammans med 2 arbetskamrater. De ska resa runt i Iran och se hur det är att leva där. De måste ha slöja etc på sig och de måste ha inhemska manliga "förkläden" med sig som de fick boka innan de kom dit. Det är tur att man har lite att skingra tankarna på i syrummet.

Nu har jag flera vänner och bekanta som handlat på reorna och kommit till mig och vill ha hjälp med ändringar och uppläggningar. En granne har kommit med en utmaning och bett mig försöka laga ett solskydd det ska bli spännande att försöka hjälpa henne. (se bilden). 

Jag har sytt en jacka och väska till en annan granne som hon ska ha på vår fest i bostadsrättsföreningen på lördag. Igår kom jag på att jag kanske ska se vad jag själv ska ha på mig och som vanligt hade jag inget som passade. En snabb tur till min "hovleverantör" Tyggrottan och naturligtvis hittade jag inte bara ett utan två tyger som jag ville ha. Det ena ska jag nog sy en klänning av till festen det andra får ligga till sig tillsammans med de andra hyllvärmarna ett tag.

Nu ska jag rita mönster och börja på min klänning, jag tror jag vet hur den ska se ut.

 

      

 

Jag önskar er en riktigt skön söndag


Postat 2010-09-05 12:32 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons