Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

BRÖLLOP OCH COSPLAY PÅ GÅNG

Ja inte mitt eget, det klarade vi av för drygt 45 år sedan. Nej nu är det min väninnas systerdotter/guddotter som ska gifta sig. Igår var hon här och provade sin "dagenefterklänning" första gången och det ser bra ut.  Gissa vad det är för klänningsmodell hon vill ha? Samma som Viktoria har på den officella bilden inför bröllopet. 

Brudens mosters klänning börjar också ta form och likaså barnbarnets cosplaykläder. Nog kan man säga att jag har olika projekt på gång samtidigt.

Allt till cosplaydräkten utom skorna är hemmagjort. Det är roligt att komma på lösningar hur man ska göra alla detaljer.  Det saknas några få detaljer som handskarna t. ex. men de är också på gång så vi blir nog färdiga till den 26 juli då hon ska iväg. 

Jackan är gjort av samma mönster som min väst så där kan man se vad olika resultat det kan bli av samma mönster. När jag sytt min väst fick jag för mig att jag skulle vara med på sysidans sommartävling och sydde ett par "shorts" och en kasse till. Kassen gjorde jag i en enkel modell för det skulle gå snabbt att göra den, men den har jag använt mycket redan när jag går och handlar. Det är bra plats för paraplyet i fickorna och det behövs denna sommar. 

Hela stassen finns här http://www.sysidan.se/albums/viewpic.htm?ID=85124


Jag har också haft storfrämmande från Indien i flera dagar denna vecka. Min brorson med fru och äldsta dotter har varit här och hade fina presenter med sig.

Brodyrtråd, guld- och silverband med mycket glitterstenar på och ett par underbara sjalar i linne och kashmirull. Hon hade flera stycken med sig och så när jag valt "mina" så behöll jag resten också och ska sälja dem åt henne. De är bara helt underbara.

Jag har fått inspiration att sy lite till mig själv och det kryllar i huvudet på vad jag vill sy. Vi får se vad som finns kvar i huvudet när tid finns.

Lite nytta har jag också gjort, haft mina overlockknivar på slipning, jag blev så glad när jag hittade ett sliperi nära mig som kunde slipa dem. De blev som nya och kostade bara 60:- att slipa.


Ha en riktigt skön fortsättning på sommaren

Inlagt 2012-07-13 11:11 | Läst 8790 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-07-14 09:03   AnnKatrin Rydberg
Wow! Beundrar din energi o påhittighet...
Jag körde fast på A;s klänning - fast det börjar lossna lite nu ;-)
Ha de så gott o slit inte ut dig ;)
 
2012-07-13 15:54   Bibbi Lundgren
Härligt!!
Ha en riktigt skön sommar.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons