Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Mommas syblogg

Här tänkte jag berätta om vad jag gör i mitt hobbyrum, vad jag planerar, mina idéer och lite om hur det blir ett resultat av detta.

NU HAR JAG BLIVIT EN LAPPLISA

Nu har jag också testat att sy med lappar.

Jag fick en önskan från äldsta dottern om jag kunde hjälpa henne med en domartröja till deras våravslutning på dansskolan. Hitta tyg som var rätt randning gick inte utan jag rev lakan i remsor och sydde ihop. Sedan sydde jag en domartröja av det med rätt loga på också. Min dotter kunde vara domare på brännbollen i år också men med riktiga domarkläder på sig.

      

Nästa "lappdress" blev en jeansjacka till yngsta barnbarnet. Jag har länge funderat på vad jag ska göra av alla jeans som krymper. Några har jag gett bort men några omoderna fanns kvar. Barnbarnet ville ha en jeansjacka, men inte en sådan där som alla har sa hon när vi var i affären och letade.

 

Så här blev den och hon blev nöjd och garanterat att ingen har likadan och mina jeans är slut.

Jag har haft besök av Aina Svensson här på sysidan och då gjorde vi en liten runda. Först var vi till sypressen och där blev jag inspirerad som vanligt. Nästa anhalt var Tyggrottan där både Aina och jag hittade tyg till byxor. I morgon ska vi fira nationaldagen enligt tradition hos goa vänner med fler goa vänner. Då jag fått det lite lugnare så ville jag sy något nytt till mig själv till denna dag.

Jag började med att rita mönster till en byxkjol som jag länge velat ha och sydde den av tyget jag köpte.

Sedan fortsatte jag med "lappar" och broderade dessa 

och sydde ihop dem till en ........

resultatet av den outfiten finns i mitt album.

Jag önskar er alla en fin nationaldag

Inlagt 2012-06-05 19:43 | Läst 10776 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-06-09 18:30   Karen V
Jeansjackan blev jättefin. Otroligt vad roligt det är, att använda alla dessa jeans som på något sätt inte längre går att använda :)
 
2012-06-09 09:29   AnnKatrin Rydberg
Ja tänk om man hade din energi o ditt kunnande ändå...
får hem barnbarn o dotter på torsdag så det blir mkt annat nu men en overall till Noah blir det allt ändå...visst är det kul med lappar - men monteringen o slutfinischen kunde ngn annan få göra hihi..Kramis o ha det gott
 
2012-06-08 11:35   Agneta Lindström
Tack för de snälla kommentarerna, Jag hade hatten och byxorna på mig onsdags och den gjorde succé. Det var riktigt roligt att göra lite till sig själv också så det blir nog mer i sommar.
 
2012-06-07 06:53   Bibbi Lundgren
Superfint som vanligt.
Du hinner så mycket, imponerande.
 
2012-06-06 18:21   ANITA AJANKI
Det samma till dig och flitens lampa den slocknar aldrig hos dig. Vad skönt att du kan ägna lite tid till dina egna projekt. Du är en klippa för nya ideer.
 
2012-06-06 14:27   Ingrid Wester
Tack detsamma Agneta, Du är då flitig som ett bi! Snyggt blir det oxå, visst är det roligt att komponera och sy ihop olika tyger, man blir garanterat ensam om skapelsen! Skall gå in till ditt album och se resten av ditt arbete ;) kram!
 
2012-06-06 09:55   Lotta Nilsson
Tackdetsamma om nationaldagen:) Vad fin jeansjackan blev till barnbarnet. Nu måste jag in i ditt album och se vad det blev av lapparna.
 
2012-06-05 21:56   Aina Svensson
Jag har nästan sytt mina byxor men det är lite stopp just nu för jag får inte tag i blixtlås med pigg på. I den välsorterade syaffären sa de att såna knappast finns att köpa längre.Så jag har beställt blixtlås o kläpp från Bibbi. Jättesnygg jeansjacka.
 
2012-06-05 21:33   Ulrika Lindh
Oj vad du är flitig och så snyggt allt blev. Härligt med barnbarn som vill ha egen look på kläderna.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons