Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
Bevakningar   Inställningar   Sök i forum   Forumregler

Gå tillbaka   Sysidans forum > Tekniker > Maskinbroderi

Notiser

Svara
 
Ämnesverktyg Sök i detta ämne Betygsätt ämne Visningsalternativ
Gammal 2009-07-30, 18:21   #1
Samigabriell Samigabriell är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2007
Inlägg: 586
Angry Janome 350e startar om när USB sätts i

hej alla! Det går troll i allt jag ska göra den här veckan! Jag har en Janome 350E som jag då kör med USB minnen. Idag när jag skulle brodera lite så la jag över de filer jag ville ha (som vanligt) Först kunde jag inte se några filer fast när jag kontrollerade det så fanns de där. Då tänkte jag att jag kankse gjort dem för stora och att de därför inte visas i "My Design" jaha och då stoppade jag in dem i Truetizern och så över med filerna igen på USB minnet... då kommer jag inte förbi efter startskärmen där det står att man inte ska röra några knappar. När jag sedan trycker på My design så blinkar denna knapp till och så startas maskinen om och hänger sig.
jag har testat att bryta strömmen helt och dragit ur sladden och låtit den starta om och satt i minnet när den bett om det och samma sak sker hela tiden.

(Visserligen kanske det inte är det vackraste jag kan tänka mig att brodera men att maskinen skulle tycka det var så fult att den hellre går och lägger sig har jag svårt att tänka mig)

Någon som har en aning vad som är fel eller vad som händer!? jag vågar inte prova något mer innan jag bett om råd... Maskinen och samma USB minne kördes i förmiddag utan problem.

suck!!!
Samigabriell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-07-30, 19:04   #2
Sotis Sotis är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jul 2007
Inlägg: 1 332
Har du ett annat USB-minne eller möjlighet att föra över mönster på annat sätt så att du kan kolla om det funkar då. Kolla med ett annat mönster som du använt och vet att det funkar.
Detta för att försöka ringa in problemet.
Sotis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-07-30, 19:12   #3
Dahlia Dahlia är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: sep 2005
Inlägg: 4 347
Har Du provat att sätta i USB-minnet innan Du startar maskinen?
Dahlia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-07-30, 21:11   #4
Samigabriell Samigabriell är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2007
Inlägg: 586
har testat och funderar vidare

Jag har testat med 3 olika minnen varav det ena var helt nytt. Samma sak händer...
testade även att sätta i minnet innan jag startar och samma sak där...
Jag broderade ju det du satte åt mig Aina i morse och det var inga som helst problem!

Kan det vara något fel på filerna? Jag ska testa och lägga in något annat på minnet ett ögonblick....
Ok då är det såhär!
Jag la in filer som jag vet fungerar och då kom jag in i minnet men jag tyckte det gick långsammare än normalt men jag kunde se alla filerna och den startade inte om.
Jag la dit en av de filer som jag skulle velat köra i kväll bara för att se vad som hände. Då kom jag in i minnet men när jag började bläddra mellan filerna så startade maskinen om igen.
Så då är det något fel på filerna då?

De var HUS först och sen gjorde jag om dem till JEF i Ambassadören och sen minskade jag ner dem i Tajiman är det ordningen här som är galen eller är filerna korrupta från början? Har hittat dem här på denna sidan http://www.sophiesew.com/SSDLP/Gallery.php

Vad säger gurusarna?
Samigabriell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-07-30, 22:13   #5
Alvan Alvan är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2004
Inlägg: 4 168
Har du provat att uppgradera programvaran. (om du nu inte redan har sista versionen)
Alvan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-07-31, 19:53   #6
Samigabriell Samigabriell är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2007
Inlägg: 586
Ska kolla om jag har den senaste

jag tror att jag uppgraderade den när jag köpte den... men det har kanske kommit fler!
Samigabriell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-07-31, 20:13   #7
Sotis Sotis är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jul 2007
Inlägg: 1 332
Det låter absolut som att det är själva filerna som det är fel på. Om felet fanns från början eller inte kan jag däremot inte avgöra. När du säger att du minskade dem, hur mycket minskade du dem? Vilka filer från sidan är det fråga om?
Jag har varit med om att ett av gratisprogrammen (TrueSizer eller Ambassadour) gjort filer oläsbara vid konvertering till PES i något fall, men minns inte närmare.
Sotis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-08-02, 13:35   #8
Samigabriell Samigabriell är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2007
Inlägg: 586
Question detta är en av dem

http://www.sophiesew.com/GalleryGraphics/SwirlThumb.gif

Det här är en av dem som jag laddade ner.
Först så gjorde jag inget mer än att göra den till en JEF och så syntes den inte i maskinen och det har hänt förut och då har jag tagit det som om den har fel storlek.. om den inte passar i ramen så kommer den inte med?
Jag minskade ner den från de 15 cm den var till 13cm men maskinen fortsatte att starta om sig.

Är det någon som har något liknande den här som jag då letar efter för att brodera på min hippiekjol (ett par jeans har fått sätte livet till för att bli en långkjol till en fest jag ska på om 14 dagar! En som fungerar då hade jag tänkt mig...
Samigabriell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-08-02, 13:51   #9
Sotis Sotis är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jul 2007
Inlägg: 1 332
Pm:a din mailadress så kan du testa den konvertering till JEF och storleksändring jag gjort på just den gröna swirlen för att fortsätta komma underfund med var problemet ligger så att du kan ha en chans att veta i fortsättningen.
Sotis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-08-02, 14:27   #10
Samigabriell Samigabriell är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2007
Inlägg: 586
är så gjort!

There is a pm for You!
Samigabriell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-08-02, 14:38   #11
120404 120404 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 508
jag har inga broblem med den filen tror inte det är fel på filen, såg du att det fanns 2 sätt att ladda hem den, prova det andra sättet
120404 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-08-02, 15:31   #12
Samigabriell Samigabriell är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2007
Inlägg: 586
Jahaaaa

Ska kolla det för det kommer jag inte ihåg att jag såg! ;o)
Samigabriell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-08-02, 16:22   #13
Samigabriell Samigabriell är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: maj 2007
Inlägg: 586
Red face Hmm hur ska jag titta?

var ser jag att man kan ladda ner den på annat sätt?
Jag ser att det är en massa olika filsorter och inget JEF så jag valde förra gången en HUS ( för det känner jag till och har funkat förut att omvandla till en JEF) sen sr jag att man kan ladda ner den som ZIP är det det du menar?
Samigabriell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-08-02, 16:32   #14
120404 120404 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 508
står det inte hjälp för nedladdning
120404 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-08-02, 16:35   #15
120404 120404 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2007
Inlägg: 508
problem med nerladdning....där ladde jag hem filerna
120404 är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara

Taggar
hänger sig, janome 350e, usb

Ämnesverktyg Sök i detta ämne
Sök i detta ämne:

Avancerad sökning
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons