Eller denna från ICA?
Marinerad fläskfilé med grön örtsås
Ingredienser
Portioner: 30
4 kg fläskfilé
50 g smör eller margarin
salt
svartpeppar
2 dl balsamvinäger
4 dl olja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
200 g soltorkade tomater
3 krukor basilika
Örtsås:
8 äggulor
8 dl örter (hackade, t ex rosmarin, timjan, bladpersilja)
3-4 vitlöksklyftor
1 dl fransk senap
1 msk salt
1/2 tsk kajennpeppar
8 dl olja
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Putsa fläskfiléerna. Bryn i omgångar i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en
köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225°C, tills termometern visar 70°C. Låt köttet kallna över natten i kylskåp.
Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat. Blanda vinäger, olja och kryddor.
Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.
Gröna örtsåsen:
Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget medan maskinen går och kör tills allt är väl blandat. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock. Ställ kallt till servering
|