Visa ett inlägg
Gammal 2008-05-05, 10:24   #3
avsl0203 avsl0203 är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 1 918
Eller denna från ICA?

Marinerad fläskfilé med grön örtsås
Ingredienser
Portioner: 30

4 kg fläskfilé
50 g smör eller margarin
salt
svartpeppar
2 dl balsamvinäger
4 dl olja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
200 g soltorkade tomater
3 krukor basilika

Örtsås:
8 äggulor
8 dl örter (hackade, t ex rosmarin, timjan, bladpersilja)
3-4 vitlöksklyftor
1 dl fransk senap
1 msk salt
1/2 tsk kajennpeppar
8 dl olja


Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här
Putsa fläskfiléerna. Bryn i omgångar i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en
köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225°C, tills termometern visar 70°C. Låt köttet kallna över natten i kylskåp.

Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat. Blanda vinäger, olja och kryddor.

Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.

Gröna örtsåsen:
Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget medan maskinen går och kör tills allt är väl blandat. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock. Ställ kallt till servering
avsl0203 är inte uppkopplad   Svara med citat