Trollcider
hmmm ska jag dela med mej???
klart jag ska
jag tar lite syrliga äpplen på hösten och delar dem grovt, stuvar hela saftmajjan full.
lägger i en påse hel kanel och sen en stor bit färsk vaniljstång.
kokar länge o väl
sedan kommer det en gyllene vätska som jag tappar upp på flaska som jag sedan kokar upp med bensoat o socker.
Sedan tillsätter jag vaniljvodka och låter flaskan stå i ca en månad.
Om jag dricker den varm tar jag bara halva koppen äppeldricka o halva vatten o kör i mickron, slänger ner en kanelstång i..
bjuder jag på cider till maten blir det en tredjedel dricka o resten kolsyrat vatten i läsk apparaten.
Jag vågarlova att alla jag bjuder detta på brukar stöna av vällust. jag brukar göra en snäll variant med bara pytte lite vodka för konserv o smak, o en med host lite mer drag i så att säga
Jippie vad glad man bli när man kraxar fram att man vill ha något varmt o dricka o får Trollcider...
lycka till
ps om man skrapar ur saftmajans kvarskap vågar jag lova att man får ett himmelskt äppelmos
|