Ämne: Tjälknöl
Visa ett inlägg
Gammal 2007-07-11, 15:01   #2
christel christel är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: nov 2003
Inlägg: 299
Hej !
mmm...vad gott
Här är mitt recept
1 1/2 kg kött
1 flaska öl-porter 33 cl
1 dl outspädd svarta vinbärssaft
1 dl soja
buljong till 1 L
2 - 4 vitlöksklyftor
1 tsk timjan och eller rosmarin
2 krm svartpeppar
koka upp allting och lägg sedan i köttet,koka på svag värme under lock. Vänd steken efter ca 45 min och sätt i köttermometer.
Låt koka i tills 75 - 85 grader (beroende på kött)Ta av grytan från värmen och låt stå i ca 20 min.Sila av skyn i en kastrull och red den med vetemjöl , grädde / créme fraiche.
Så gör jag .Men nu blev jag tveksam var det detta du menade ? Jag tar ju en frusen köttbit och tillagar så , men tjälknölen gör man väl i ugnen ?
Men har jag nu skrivit så mycket så får du läsa det ändå .

Hälsningar
Christel
christel är inte uppkopplad   Svara med citat