Ämne: Recept
Visa ett inlägg
Gammal 2007-04-25, 20:26   #10
sy-sara sy-sara är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: mar 2005
Inlägg: 146
Supergod gryta...

Gjorde en supergod gryta i helgen som tog lång tid på spisen men inte behövde passas alls...

Grekisk köttgryta (obs stor sats!!! så tiden inte offras i onödan, -ännu godare dagen efter...)

skala och kvarta 4 st medelstora gula lökar, hacka tre stora vitlöksklyftor grovt. Bryn detta i lite smör eller olja i gjutjärnsgryta. under tiden skär du 800 gr högrev i ganska grova grytbitar och bryner detta en stund också tillsammans med löken. Häll på två burkar tomater, ca 3 msk balsamvinäger och ca 2 dl vin, vitt eller rött spelar ingen roll, bara det inte är dessertvin...
Tillsätt lite mushroom soy (för färgens skull), behövs inte om det var rött vin. Två buljongtärningar, svartpeppar, salt, ca en msk timjan och lite oregano.
Vrid ner värmen tills det knappt kokar, lägg på lock och låt småputtra i minst två timmar. Under tiden påtade jag i trädgården och njöt av våren...

Jag vet att detta kanske verkar rörigt men jag skrev bara hur jag gjorde, måtten är på en höft, man måste ju smaka på maten innan man serverar den ändå menar jag.

Gott blir det i alla fall. Jag har ätit grytan med ris, pasta, bulgur eller för er som kör GI med kokta gröna bönor och alla alternativen är supergoda.

Kramar Sara
sy-sara är inte uppkopplad   Svara med citat