Ämne: Recept
Visa ett inlägg
Gammal 2007-04-24, 19:01   #6
Neferu Neferu är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: aug 2006
Inlägg: 522
Enkel fläskfilé med gräddig chilisås

Fläskfilé ca 400 gram
1 pkt matlagningsgrädde
½-1 dl Sweet chilisås, mängden är beroende på önskad styrka men det är bara att prova sig fram
salt och vitpeppar efter smak

Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka bitar, bryn den lätt runt om så köttsaften förseglas inuti. Salta och peppra lite lätt.
Lägg över köttet i en kastrull, häll på matlagningsgrädde och chilisås (lite i taget och smaka av vartefter) och rör om. Låt puttra tills fläskfién är genomlagad, det tar inte många minuter.

Passar lika bra till ris, potatis eller pasta tillsammans med en härligt krispig sallad.

Naturligtvis kan man byta ut fläskfilén mot tex kyckling om man tycker det är godare.
Neferu är inte uppkopplad   Svara med citat