Visa ett inlägg
Gammal 2009-08-05, 18:49   #4
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Och nu kommer nackdelarna..

1. Det är dyrare att laga elektroniska maskiner, om det ens går (det är svårt att "höfta till" om det saknas reservdel för en 20 år gammal elektornisk maskin) Och om någonting går sönder så kostar det mer att laga (såvida det inte är någon ren mekanisk del)

2. Maskinen är känsligare för statisk elektricitet (kan finnas mängder av det om man t.ex syr i tyger av syntetmaterial) och rubbningar i elnätet/åska och kostar därmed jättemycket att laga sådana fel.

och så den här sista, som är mest en personlig sak: Man har inte lika mycket kontroll över maskinen. Dvs man kan inte styra det in till spetsen med foten på pedalen. Om man "halvvägs" råkar inse att man kommer sy fel, t.ex. slå nålen i någonting hårt, kan man släppa pedalen på en mekanisk symaskinen och nålen stannar. Men på en elektronisk kommer nålen ändå slå ner även om man släppt, eftersom den alltid syr 1 hel varv till nästa läge (från nål nere til nål nere eller från nål uppe till nål uppe beroende på vad man valt) Och det kan slita på maskinen om man syr ofta på saker som har hårda saker, t.ex. stålfjädrar, blixtlås osv. Då kan det slita hårt på motorn när "datorn" säger till att den ska sy även om den tar emot. En del nyare maskiner "ger upp" efter ett antal försök som en säkerhetsåtgärd, men det sliter ändå mycket på nålen eller ger många nålavbrott.

Men det beror nog mycket på vad man syr, vad slags vanor man har.

Tänk också på en sak! I industrin är det mer vanligt med rejäla mekaniska symaskiner va? (förutom specialiserade maskiner förstås)

Senast redigerad av ichigo den 2009-08-05 klockan 19:01.
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat