Citat:
chery skrev:
Nu kan jag inte låta bli att undra! Vad köper ni för bröd och hur förvarar ni det??? Här hemma hinner vi inte äta upp mer än halva brödet innan det är möglat. Jag har försökt med allt. Förvara i skåp i plastpåse, i papperspåse. Ute i köket i plast/ resp papperspåse. I burk utan påse.I kylskåpet. Vad jag än gör så möglar brödet på ca 2-3 dagar.  Kaffebröd hinner inte mögla för det äts upp direkt. Jag skulle verkligen behöva tips på hur man får bröd att vara längre.
|
Jag vet inte hur länge du förvarar ditt bröd, men jag har varit med om att bröd har möglat före sista-förbrukningsdag. Då fick jag en funderare.
Min lösning blev handhygien!
Jag upptäckte att mina barn gick och hämtade bröd utan att tvätta händerna före. Efter att vi ändrade på dessa rutiner så har jag inte märkt av detta problem längre.
Ett bra tips är dessutom att frysa in skivat bröd - det åldras långsammare då.