Visa ett inlägg
Gammal 2008-11-29, 21:13   #58
ichigo ichigo är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 3 988
Vad jag förstått så är det nog bara vitamin som tillsätts till vanlig mjölk.

Förutom att man bryter ner mjölken till olika delar, sen tar bort fettet, och sen sätter ihop mjölken igen med det fettandel man önskar. Vilket ju är en process, och sen pastöriseras det (upphettas snabbt så bakterier dör, en process man kör med många varor även t.ex. juice, sylt, saft osv). Mjölk som håller lång tid har hettats upp i högre temperatur, men det gör ju smaken lite annorlunda.

Om man vill vara naturlig så ska man dricka "gammaldags mjölk" som har normal fettandel. Där är det naturliga vitaminer eftersom det inte åkt bort i och med "fettborttagningen". Den produkten pastöriseras bara. Om man vill skippa pastöriseringen får man ta och åka till någon mjölkbonde.

Fattigast är minimjölk då det bara är skummjölk, jättebilligt för mejeriet att tillverka men av någon anledning säljer de det dyrare (om jag inte har fel).

En bra tumregel att ha til när man handlar. Ju större ingredienslista desto sämre vara, i flesta fall. Ta vispgrädde vs fejkgrädde.. Vispgrädde innehåller bara 1 ingrediens, medan vissa fejkgrädde innehåller runt 10 st. Då är det nästan bättre att man köper vispgrädde och spär ut med mjölk eller nåt.
Och så är det billigare för fabrikerna att göra fejkgrädde än vispgrädde, men de kan sälja det dyrare pga att det är "hälsosamt", vilket är bullshit. Ja, i princip all processerad smalmat är fulla med konstiga tillsatser. Man får mindre näring och mer "bukfylla". Konstigt att det kan säljas med hälsosamt som argument.
ichigo är inte uppkopplad   Svara med citat