Visa ett inlägg
Gammal 2008-11-17, 19:57   #1
agnwil agnwil är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: feb 2005
Inlägg: 179
Här kommer ett recept på kladdkaka som passar många allergiker.

Kladdkaka (ägg-gluten- och mjölkfri)

125-200 g mörk choklad, mjölkfri
125 g mjölkfritt margarin
2 tsk fiberhusk
2 dl vatten
1 ¼ dl socker
1 ¼ dl rismjöl
1 ¼ dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
kokosflingor

Smält choklad och margarin i vattenbad.

Vispa samman fiberhusk och vatten. Gör ett snabbt uppkok. Tillsätt socker och vispa med elvisp ett par minuter. Rör ner den smälta chokladen

Blanda rismjöl, bovetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten.

Häll smeten i en väl smord och kokosbeströdd form med löstagbar kant. Grädda i 225º, 20 min. Låt kakan svalna.
agnwil är inte uppkopplad   Svara med citat