Visa ett inlägg
Gammal 2008-11-09, 15:33   #22
Sotis Sotis är inte uppkopplad
 
Medlem sedan: jul 2007
Inlägg: 1 332
Ugnstekta rotsaker är ju en riktig höjdare, med eller utan kött! Enkelt för såna som jag som är hopplösa på att planera i förväg vad det ska bli för mat...

Det mesta kan användas, men en typisk mix för mig är ett par morötter, ett par potatisar och kålrot om jag har det hemma. Skär i ganska stora bitar/klyftor. Förkoka sisådär 7 minuter och lägg sedan ut i ugnssäker form i het (typ 275-300 grader) ugn. Lite olja på, men inget salt förrän det är klart. Runt 10 minuter tar det. Kan ätas ensamt med en god sås eller tillsammans med något annat. Själv btog jag en laxbit till mina rotsaker idag. Den fick gå med i ugnen och blev perfekt ugnsbakad.
Sotis är inte uppkopplad   Svara med citat