Sysidans forum

Sysidans forum (http://www.sysidan.se/forum/index.php)
-   Fritt Forum (http://www.sysidan.se/forum/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Inlagd körsbär (http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?t=10108)

Ann-Marie 2007-07-20 15:54

Inlagd körsbär
 
Är det någon som vet hur man gör inlagda körsbär, inte cocktailbär utan bara i "vatten" eller vad det nu är. Så man kan använda dem sen i tårtfyllningar. Eller kan man frysa körsbär?
Har sökt på olika vis på google men hittar bara inläggningar med ättika.
har ätit chokladtårta med grädd- och körsbärsfyllning i en gång och det var supergott.

Alvan 2007-07-20 16:02

Jag brukar bara kärna ur och frysa.

Vi brukar tina dem direkt i grytan, hälla på lite socker och sedan blanda i potatismjöl (löst i vatten) till önskad konsistens. Väldigt smarigt som sås på vaniljglass, men funkar även till fyllning om man gör den lite tjockare.

Ann-Marie 2007-07-20 16:21

Tack. Nu får fåglarna en konkurrent!!:) :

avslutad141023 2007-07-24 07:19

här blir
 
en stor del av skörden lagda i rom.. mums!!!

och en del fryser jag in i sockerlag just för tårtor mm, eller att snabbt bara koka upp till bär sås. jag älskar körs bär...

Ann-Marie 2007-07-30 20:16

Kom just hem efter en veckas bortavaro och har inte kollat om det är några körsbär kvar.
Hur mycket rom har man?? Det låter jättegott.

WiKa 2007-07-30 20:26

Åh shit!
Jag glömde kärna ur mina innan jag frös dem, kan de ha någon annan betydelse mer än att jobbet måste göras sedan?

Var så trött och ville bara bli klar. :o

Hmm körsbär i rom har jag smakat, med en klick fettbildande grädde till, är det faktiskt supersmarrigt. Får kolla i spritförrådet om det kanske kan finnas någon rom.

KatarinaWidell

Ann-Marie 2007-08-30 16:12

Hur lång tid tar det innan sockret smälter??
 
Körsbären står i en fin burk i kylen tillsammans med socker och rom och ser frestande ut men hur lång tid tar det innan sockret smälter?? Eller ska jag röra om i den?

avslutad141023 2007-08-30 18:21

skaka burken varje dag i ca 2 veckor
 
så kan du njuta dem efter det
mmm,tyvärr fick jag en urusel körsbärs skörd...

bäst är de riktigt svarta...

smaska nu ordentligt!!!

Ann-Marie 2007-08-30 19:20

tack. då ska jag börja skaka den, bättre sent än aldrig :-) Våra körsbär är röda och inte så sura men jag tror nog rommen och sockret piffar upp dem!


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.