Inlagd körsbär
Är det någon som vet hur man gör inlagda körsbär, inte cocktailbär utan bara i "vatten" eller vad det nu är. Så man kan använda dem sen i tårtfyllningar. Eller kan man frysa körsbär?
Har sökt på olika vis på google men hittar bara inläggningar med ättika. har ätit chokladtårta med grädd- och körsbärsfyllning i en gång och det var supergott. |
Jag brukar bara kärna ur och frysa.
Vi brukar tina dem direkt i grytan, hälla på lite socker och sedan blanda i potatismjöl (löst i vatten) till önskad konsistens. Väldigt smarigt som sås på vaniljglass, men funkar även till fyllning om man gör den lite tjockare. |
Tack. Nu får fåglarna en konkurrent!!:) :
|
här blir
en stor del av skörden lagda i rom.. mums!!!
och en del fryser jag in i sockerlag just för tårtor mm, eller att snabbt bara koka upp till bär sås. jag älskar körs bär... |
Kom just hem efter en veckas bortavaro och har inte kollat om det är några körsbär kvar.
Hur mycket rom har man?? Det låter jättegott. |
Åh shit!
Jag glömde kärna ur mina innan jag frös dem, kan de ha någon annan betydelse mer än att jobbet måste göras sedan? Var så trött och ville bara bli klar. :o Hmm körsbär i rom har jag smakat, med en klick fettbildande grädde till, är det faktiskt supersmarrigt. Får kolla i spritförrådet om det kanske kan finnas någon rom. KatarinaWidell |
Hur lång tid tar det innan sockret smälter??
Körsbären står i en fin burk i kylen tillsammans med socker och rom och ser frestande ut men hur lång tid tar det innan sockret smälter?? Eller ska jag röra om i den?
|
skaka burken varje dag i ca 2 veckor
så kan du njuta dem efter det
mmm,tyvärr fick jag en urusel körsbärs skörd... bäst är de riktigt svarta... smaska nu ordentligt!!! |
tack. då ska jag börja skaka den, bättre sent än aldrig :-) Våra körsbär är röda och inte så sura men jag tror nog rommen och sockret piffar upp dem!
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:38. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.